Αύριο, Τρίτη 21 Μαρτίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας προσκαλεί σε μια γιορτή της Ποίησης και της Μουσικής με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης  

Υπάρχουν στεγανά μεταξύ ποίησης και μουσικής; Μια ετερόκλητη και ταλαντούχα ομάδα μουσικών επιχειρεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα διασκευάζοντας τραγούδια (ή μήπως ποιήματα;) δημιουργών του 20ου αιώνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Το πρόγραμμα του αφοερώματος:

Γεωργία Καρύδη
Με τη συνολική ενορχήστρωση και ερμηνεία
να αγγίζει με ανατρεπτική διάθεση το όριο της ποίησης, της στιχουργικής και της μουσικής. Στις 21/3, η Γεωργία Καρύδη θα διασκευάσει μια σειρά από ετερόκλητες επιλογές μουσικών και ποιητικών έργων, από δημιουργούς όπως οι David Bowie, Jim Morrison, Leonard Cohen, John Cooper Clarke, Pablo Neruda, Λένα Πλάτωνος, Nina Simone.

Rattler Proxy
Αντλώντας έμπνευση και ήχο από τους Joy Division,
τους The Sound και τους Suicide, οι Rattler Proxy θα παρουσιάσουν μια συναυλία που θα ξεκινήσει από το Λονδίνο του Adrian Borland, θα μεταφερθεί στο μουντό Manchester του Ian Curtis, για να καταλήξει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ‘80, αποτυπώνοντας τις ιστορίες αστικής αποξένωσης που οδήγησαν και μορφοποίησαν το έργο του Alan Vega.

Lou ΄n΄ David
Μέλη των Libido Blume, Sigmatropic, Yeah!,
Κεφάλαιο 24 και Doctor Atomik ενώνουν τις δυνάμεις τους στο project Lou ΄n΄ David για να μεταφέρουν στο ελληνικό κοινό την ποιητική πλευρά της τραγουδοποιίας  του Lou Reed και του David Bowie. Οι μουσικοί θα συνδυάσουν το λυρισμό με τη μουσική του δρόμου, την ατμοσφαιρικότητα με τον καταιγιστικό ρυθμό, αναδεικνύοντας με υπερηφάνεια τις επιρροές που τους σημάδεψαν.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια και την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο http://www.snfcc.org/visitors-center/planning-your-visit/?lang=el

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @snfcc.