Ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της νέας γενιάς λογοτεχνών στη χώρα του θα βρεθεί στην Αθήνα προσκεκλημένος των εκδόσεων Καστανιώτη για να μιλήσει για το τελευταίο βιβλίο του «Τρεις όροφοι»

Ο Αρνόν Λεβανόνι είναι αγριωπός και κτητικός. Η αγάπη του για την Όφρι, τη μεγάλη του κόρη, τον βγάζει εκτός εαυτού. Όταν υποψιάζεται πως ο γείτονάς του την έχει κακοποιήσει σεξουαλικά, τον στέλνει στο νοσοκομείο. Μπαίνει σε μεγαλύτερους μπελάδες όταν η εγγονή του γείτονα απειλεί να τον εκδικηθεί.

Στο διαμέρισμα πάνω από τον Αρνόν Λεβανόνι μένει, με τα δυο παιδιά της, η «χήρα» Χάνι Ντορόν, της οποίας ο άντρας λείπει συχνά σε επαγγελματικά ταξίδια. Ο κουνιάδος της, κυνηγημένος από τους πελάτες του και την αστυνομία, ζητάει καταφύγιο στο σπίτι της.

Στον τελευταίο όροφο μένει μια πραγματική χήρα: η δικαστίνα Ντβόρα Έντελμαν. Συνταξιούχος πλέον, προσπαθεί να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, συμμετέχοντας σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας.

Οι «Τρεις όροφοι», το τελευταίο έργο του Νεβό που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη,  αντανακλούν το τριμερές ψυχαναλυτικό μοντέλο του Φρόυντ, ακτινογραφώντας  τις ψυχώσεις της μεσαίας τάξης.

Κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, με τον Εσκόλ Νεβό θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος της Ξένης Λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη Γρηγόρης Μπέκος.

Ο Εσκόλ Νεβό στους Συγγραφείς του Κόσμου, Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, Δευτέρα 15 Μαΐου, ώρα 20:30. Είσοδος ελεύθερη.