Οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. θα παρουσιάσουν την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη την Τετάρτη 30 Αυγούστου

Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαπτιστικός» με δύο λόγια:
«Ο Ζαχαρούλης και η Βιβίκα, που ζουν στην Αθήνα, γιορτάζουν τη δεύτερη επέτειο των γάμων τους. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα γνωρίσουμε την Κική και την Ξανθίππη, παλιές συμμαθήτριες της Βιβίκας, μια θεούσα, και τον συνταγματάρχη, θείο της Βιβίκας. Οι παρεξηγήσεις αρχίζουν όταν ένας στρατιώτης παρουσιάζεται και αυτοσυστήνεται ως ο αγαπημένος βαφτιστικός της Βιβίκας, Μάρκος Κορτάσης. Στην πραγματικότητα είναι ο συμπολεμιστής του Πέτρος Χαρμίδης, σύζυγος της Κικής, που του μοιάζει πολύ. Ο Χαρμίδης εξομολογείται τον έρωτά του στη Βιβίκα και εκείνη, για να δικαιολογηθεί στο θείο της τον συνταγματάρχη, που τους συλλαμβάνει επ’ αυτοφόρω να ερωτοτροπούν, τον παρουσιάζει ως άντρα της και τον Ζαχαρούλη – τον άντρα της – ως βαφτιστικό της. Στο τέλος εμφανίζεται ο πραγματικός Μάρκος Κορτάσης και η τάξη αποκαθίσταται».

Η παράσταση των τελειοφοίτων της σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος την Τετάρτη 30 Αυγούστου στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Διδασκαλία/Μουσική Επιμέλεια: Gil Gourdier – Leroy
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας

«Ο Βαπτιστικός», αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Τετάρτη 30 Αυγούστου, ώρα 21:00. Είσοδος Ελεύθερη