Ένα από τα ωραιότερα παιδικά βιβλία όλων των εποχών, η «Μόμο» του Μίχαελ Έντε (εκδόσεις Ψυχογιός), ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στις 8 Οκτωβρίου από την Ελένη Ευθυμίου  («Ο Άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα», «Αντιγόνη» του Ανούιγ) για μεγάλους και παιδιά από 6 χρονών και πάνω.

Δυο λόγια για την ιστορία…
Η ιστορία ξεκινά στα ερείπια ενός παλιού θεάτρου έξω από μια μεγάλη πόλη
. Εκεί κατοικεί ένα μικρό, παράξενο κορίτσι, η Μόμο, που έχει ένα καταπληκτικό χάρισμα: είναι υπέροχη ακροάτρια. Όταν οι Γκρίζοι Κύριοι εισβάλλουν στη ζωή των κατοίκων της μεγάλης πόλης οι άνθρωποι αλλάζουν σαν να  έχουν μια απροσδιόριστη αρρώστια...

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας του Εθνικού Θεάτρου η «Μόμο» θα ανοίξει αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00-13:45, τα φτερά της στο  Επίπεδο Αναχωρήσεων- Είσοδος 3, περιοχή ελεύθερης πρόσβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για να αποχαιρετήσει με τον πιο ευφάνταστο και τρυφερό τρόπο τους ταξιδιώτες που θα πετάξουν.

Επίσης, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου του 2017, ώρα 21:30, το Μικρό Εθνικό, ανοίγει τις πόρτες του, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα, και μας καλεί να παρακολουθήσουμε μια ανοιχτή πρόβα της «Μόμο». Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Art NightAthens, μιας δράσης των atenistas στην οποία συμμετέχουν ενεργά μικροί και μεγάλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί πολιτιστικοί φορείς και καλλιτέχνες.

Tην πρόβα θα παρακολουθήσουν έως 200 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.