ΕΣΡ: Αναβλήθηκε η συζήτηση για το Αlter


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Extra Channel για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή "Θέματα αισθητικής ιατρικής". Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν πρόστιμο 20.000 ευρώ. 
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή Μακελειό στις 22/10/11 για παραβίαση διατάξεων περί σεβασμού του Συντάγματος και των θεσμών του κράτους, όταν ο καλεσμένος ψυχίατρος της εκπομπής τάχθηκε υπέρ της δικτατορίας. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, ο Κωνσταντίνος Αποστολάς και ο Γιώργος Στεφανάκης, που πρότειναν σύσταση, αποδεχόμενοι ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής δεν επικροτούσε τις απόψεις του ψυχιάτρου. Μειοψήφησε επίσης και η Εύη Δεμίρη που πρότεινε πρόστιμο 30.000 ευρώ. 

Ερωτώμενος για την υπόθεση του Alter, ο πρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε πως αναβλήθηκε η συζήτηση για 15 μέρες μέχρι την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99. 

Τέλος απορρίφθηκε η αίτηση μεταβολής της φυσιογνωμίας του τηλεοπτικού σταθμού Tele Time του νομού Αχαΐας από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό σταθμό.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο