Συνεχίζεται η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ

Συνεχίζεται η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ
Δεν θα μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Νωρίτερα η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ κηρύχθηκε παράνομη και ως εκ τούτου το ζωντανό πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης αναμενόταν να επιστρέψει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ωστόσο, με απόφασή της η ΠΟΕΣΥ κήρυξε απεργία από σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 5.30μ.μ. έως αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 π.μ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), αποφάσισε την κήρυξη απεργίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» από σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 5.30μ.μ. έως αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 π.μ.

Διεκδικώντας:

• Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται κατά τις επιταγές της τρόικας από την κυβερνητική πολιτική.

• Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αφού η απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.

• Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

• Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων. Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο