Ραντεβού με τις «Γλυκές Αλχημείες» στον ΣΚΑΪ

Ραντεβού με τις «Γλυκές Αλχημείες» στον ΣΚΑΪ

Οι «Γλυκές Αλχημείες» ετοιμάζουν λαχταριστά γλυκά από κυδώνι, αγαπημένο φρούτο, από την εποχή του Ομήρου. Σύμφωνα με τη μυθολογία το δώρισε ο Πάρις στην θεά Αφροδίτη, για να του δοθεί ως αντάλλαγμα η ωραία Ελένη. Το «χρυσό μήλο», είναι ο καρπός που συμβολίζει τον έρωτα και τη γονιμότητα.

Ο Στέλιος Παρλιάρος μεταμορφώνει τον γεμάτο ευεργετικές ιδιότητες καρπό, σε λαχταριστά γλυκά. Φτιάχνει τάρτα με κυδώνια, trifles με κυδώνια και κρέμα από δύο σοκολάτες και μαρμελάδα κυδωνιού με βανίλια.

Αναδεικνύει τη νοστιμιά τους και χρησιμοποιεί ακόμα και την τελευταία σταγόνα από το μυρωδάτο σιρόπι τους. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο και σε ελάχιστο χρόνο το σιρόπι γίνεται ένα υπέροχο σπιτικό λικέρ.

Μαζί με τον έμπειρο συνεργάτη του Φώτη Χρυσανθίδη, δείχνουν εύκολους τρόπους για να απολαύσουν όλοι γλυκά με κυδώνι, γεμάτα αρώματα από κανέλα, γαρίφαλο, δάφνη, πιπέρια, φασκόμηλο και βανίλια.

Τα καλοψημένα κυδώνια ροδοκοκκινίζουν μέσα στο ευωδιαστό σιρόπι τους και ακολουθώντας την πιο γλυκιά διαδρομή θα μπουν στην κουζίνα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο