Ολοταχώς προς 4μερη απεργία στον τύπο


Στην κατεύθυνση να προκηρυχθούν δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες στα ΜΜΕ κινούνται η ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό. Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της  κινητοποίησης, η ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου, αν και η αρχική πρόταση ήταν η απεργία να αρχίσει την Τετάρτη 6 του μηνός και να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η ημερομηνία προβληματίζει ορισμένους συνδικαλιστές μιας και φοβούνται ότι η έναρξή της απεργίας την Πέμπτη, θα ανοίξει τον δρόμο στους εκδότες να επιχειρήσουν να βγάλουν μεσοβδόμαδα στο περίπτερο τα βαριά φύλλα- Κυριακάτικα και εκδόσεις Σαββάτου, κλείνοντας την ύλη και τυπώνοντας από την Τετάρτη!
Δεν αποκλείεται φυσικά και το ενδεχόμενο, η Μάνια- ή κάποια Μάνια, να πει ότι αφού βγαίνουν Κυριακάτικα από την Πέμπτη, “εμείς θα βγούμε κανονικά την Κυριακή” και τότε θα ξαναγίνει το έλα να δεις.
“Τώρα ή ποτέ” λένε οι υπέρμαχοι της σκληρής γραμμής- έχουν δίκαιο αν αναλογιστεί κανείς την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον τύπο.
Δίκαιο όμως έχουν και οι άλλοι που¨, όπως πήρε κάπου το μάτι μου, σχολιάζουν με ένα στίχο του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλλη- ναι, αυτού που του έκανε αφιέρωμα πριν πεθάνει ο Μανώλης Αναγνωστάκης από τη συχνότητα του έγκυρου Mega: “Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει,
στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει”

ΧΡ.ΑΝ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο