Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ: «Πολιτική συνέπεια της κυβέρνησης»

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ: «Πολιτική συνέπεια της κυβέρνησης»

Την πολιτική συνέπεια της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ χαιρετίζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ η κυβέρνηση «ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, η πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας, γεγονός που ταυτόχρονα θα σημάνει την εργασιακή αποκατάσταση χιλιάδων συναδέλφων, οι οποίοι με βάρβαρο τρόπο οδηγήθηκαν στην ανεργία τον «μαύρο» Ιούνιο του 2013».

Παράλληλα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις του για τη νέα εποχή που ανοίγει για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, δηλώνει την ετοιμότητά του να συναντηθεί άμεσα με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, καθώς και να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τις προτάσεις της για το υπό δημόσια διαβούλευση ν/σ.

«Κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στην οργανωτική δομή του νέου φορέα, στους μισθούς υπερημερίας των συναδέλφων που επί 22 μήνες αγωνίστηκαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στις εργασιακές σχέσεις, με βάση τις οποίες θα εργάζονται οι συνάδελφοί μας, τις Συλλογικές Συμβάσεις των δημοσιογράφων και άλλα, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο