Σχόλιο του Γ. Παπαχρήστου για τον Πολάκη

Σχόλιο του Γ. Παπαχρήστου για τον Πολάκη

Στις επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε δύο στοιχεία:

Η επιμονή που δείχνει η κυβέρνηση να στοχοποιεί πρόσωπα ή κοινωνικές ομάδες ως φανταστικούς ή πραγματικούς εχθρούς σε μία λογική να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα πραγματικά της προβλήματα.

Και το άλλο ζήτημα, είναι αυτό που συμβαίνει τώρα με τον κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης είναι ένας αναλώσιμος υπουργός – δεκάδες υπάρχουν σε όλες τις κυβερνήσεις – για τον οποίο θα μπορούσε να πει κανείς δύο τρία πράγματα σε σχέση με το τι κάνει στο υπουργείο. Γιατί θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο εν λόγω αναλώνεται στο Facebook  και να μην ασχολείται με τα ζητήματα του υπουργεία του. Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα. Εδώ όμως συμβαίνει το εξής: Ο άνθρωπος αυτός καλείται να κάνει τη βρώμικη δουλειά, στη λογική του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Από τη στιγμή που η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν βγαίνει να αποκηρύξει τη δήλωση αυτή για τα μάτια του κόσμου, δεν μπορεί να προστατέψει τους δημοσιογράφους. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται να την ανάγκη να του τραβήξει το αυτί. Από τη στιγμή που δεν τοποθετείται κανένας υπουργός. Από τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, ο υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτός τον διόρισε, αυτός τον στηρίζει. Δεν υπάρχει κανένας κ. Πολάκης, αλλά ο κ. Τσίπρας. Αυτός είναι ο κύριος και αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτό το φαινόμενο. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο