Το συγκλονιστικό έργο του μεγάλου ιταλού συνθέτη, ένα από τα πιο πολυπαιγμένα μουσικά κομμάτια διεθνώς, θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την Μεγάλη Τετάρτη.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1874 στη μονή του Σαν Μάρκο στο Μιλάνο την πρώτη επέτειο του θανάτου του λογοτέχνη και ανθρωπιστή διανοούμενου Αλεσσάντρο Μαντσόνι, ενός ανθρώπου τον οποίο ο Βέρντι εκτιμούσε απέραντα και στη μνήμη του οποίου συνέθεσε το κομμάτι.

Το  Messa da Requiem γράφτηκε αρχικά για να αποτελεί μέρος της νεκρώσιμης ακολουθίας της καθολικής εκκλησίας. Τελικά, η μοίρα του ήταν άλλη. Το μνημειώδες αυτό μουσικό κομμάτι εντάχθηκε στο σταθερό ρεπερτόριο των μεγαλύτερων ορχηστρών στον κόσμο και εκτελείται σήμερα κυρίως σε συναυλιακές αίθουσες.

Αυτό είναι το έργο με το οποίο η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Για τις ανάγκες του έργου, διάρκειας 90 λεπτών, θα συμπράξει με τη σοπράνο Σοφία Μητροπούλου, τη μέτζο σοπράνο Άννα Αγάθωνος, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου, τον μπάσο Τάσο Αποστόλου και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Γεώργιος Βράνος.

Messa da Requiem του Τζουζέπε Βέρντι από την ΚΟΘ, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 25€, 15€, 10€ (μαθητικό, φοιτητικό, κάρτα ανεργίας). Για κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής στο Μέγαρο και στην πλατεία Αριστοτέλους, στο τηλέφωνο  2310 895938-39 και στο www.tch.gr