Ο πιο πολύπλευρος έλληνας κιθαρίστας σε ένα ακουστικό σετ αφιερωμένο στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του «Μέσα στον Πόνο Είν' η Χαρά Μες στη Χαρά Είν' ο Πόνος».

Υπάρχουν κάποια αμετανόητοι που δεν μπορούν να διανοηθούν ότι υπάρχει ζωή μετά τις Τρύπες. Το εμβληματικό θεσσαλονικιό συγκρότημα  άφησε ανάγλυφο το αποτύπωμά του στην καρδιά και στο μυαλό των οπαδών του. Όμως, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος μέχρι την λύση του, αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει. Το παλμαρέ του την μετά Τρύπες εποχή περιλαμβάνει συνεργασίες με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου («Βραχνός Προφήτης»), τον Σωκράτη Μάλαμα, τους  Φλώρο Φλωρίδη και Nicky Skopelitis. Και στο καπάκι το άλμπουμ «Σκηνές Από Ένα Ταξίδι», το εξαιρετικό «Απ’ Τη Σπηλιά Του Δράκου» με οργανικές διασκευές σε ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του 1930, το soundtrack  για την ταινία «Μικρό Ψάρι» του Οικονομίδη και το πιο πρόσφατο «Μέσα στον Πόνο Είν' η Χαρά Μες στη Χαρά Είν' ο Πόνος», κατά γενική ομολογία ένα από τα καλύτερα ελληνικά άλμπουμ της χρονιάς που πέρασε. Σε λίγες λέξεις, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος είναι από εκείνους τους μουσικούς που το ταλέντο τους δεν είναι ούτε μονοσήμαντο, ούτε μπαίνει σε καλούπια.

 

 

Όλα αυτά αντί προλόγου, για τα καταλάβουν οι  fan ότι στη συναυλία στον Σταυρό του Νότου Club ο Μπάμπης Παπαδόπουλος θα προσέλθει με ένα ακουστικό σετ όπου θα ανθολογούνται κομμάτια από την προσωπική μουσική διαδρομή του από το 2008 και έπειτα με έμφαση στο τελευταίο προσωπικό άλμπουμ του  «Μέσα στον Πόνο Είν' η Χαρά Μες στη Χαρά Είν' ο Πόνος». Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται οι μουσικοί του «Ακούστικ Σετ», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου του δίσκου: Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο) και Τάσος Μισυρλής (τσέλο). Η βραδιά προβλέπεται κατανυκτική –με την καλή έννοια- και η προσέλευση όλων κρίνεται απαραίτητη.

 

 


Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ. 2109226975. Ώρα προσέλευσης: 21:00. Είσοδος: 10€ με μπύρα-κρασί.