Ο δεξιοτέχνης  πιανίστας, συνθέτης, ενορχηστρωτής και μουσικός παραγωγός  κατέρχεται στη σκηνή συνοδευόμενος από τους φίλους του G. Psihoyios Trio για να ευφράνει και να καταπλήξει με τους πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς του .

Οι περισσότεροι των γνωρίζουν από την εκπομπή του στο Τρίτο, «Αναζητώντας την κυρία Στρυχνίνη», στη διάρκεια της οποίας υποδύεται με επιτυχία τον άνθρωπο-ορχήστρα: βάζει δισκάκια, παίζει πιάνο, πιάνει την κουβέντα με τους (πωρωμένους) ακροατές και εξηγεί. Διότι ο Παπαγεωργίου, όπως αποδεικνύουν τόσα και τόσα βιντεάκια στο YouTube, δεν αρκείται στην εκτέλεση –θέλει οι ακροατές του να αντιληφθούν το τι και το γιατί του κάθε έργου.

Όμως, εκεί που ο Χρίστος Παπαγεωργίου βρίσκεται πραγματικά στα καλύτερά του είναι επί σκηνής, μπροστά στο πιάνο του. Τότε τα χέρια του λύνονται και η έμπνευσή του βρίσκει διέξοδο σε αναπάντεχες μουσικές συναντήσεις, σε αυτοσχεδιασμούς και παραλλαγές. Έτσι θα τον απολαύσουμε την Τετάρτη 29 Aπριλίου στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε ένα πρόγραμμα «Στην κόψη της πιανιστικής δεξιοτεχνίας»  που ακουμπάει στην ελληνική μουσική, την κλασική και την τζαζ.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κύκλου «Πιανόραμα», ο Χρίστος Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει στο πιάνο, το φορτεπιάνο και το τσέμπαλο το έργο του «Στιλιστικές παραλλαγές πάνω στο ‘Περιγιάλι το κρυφό’ του Μίκη Θεοδωράκη» μεταμορφώνοντας τη γνωστή μελωδία σε έργο Κουπερέν, Σκαρλάττι, Στραβίνσκυ, Ντεμπυσσύ και Κηθ Τζάρετ. Στο δεύτερο μέρος πάλι, ο μουσικός θα καλέσει επί σκηνής τον φίλο του Γιώργο Ψυχογιό και τα μέλη του G. Psihoyios Trio, Φέργκους Κάρυ (κοντραμπάσο) και Σεραφείμ Μπέλλο (κρουστά).  Μαζί θα επιδοθούν σε αυτοσχεδιασμούς για δύο πιάνα ενώ τη συναυλία θα κλείσει η «Σονάτα για δύο πιάνα, κοντραμπάσο και κρουστά αρ.1» του Κλωντ Μπόλλινγκ , ενός από τους πιο ευρηματικούς και πρωτοποριακούς jazzmen του 20ού αιώνα, ο οποίος τάραξε τα νερά στον χώρο της standard jazz, τη δεκαετία του 1960.

«Χρίστος Παπαγεωργίου -Στην κόψη της πιανιστικής δεξιοτεχνίας», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 29 Aπριλίου, 8:30 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 12 ευρώ, 8 ευρώ (άνω των 65, πολύτεκνοι), 5 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητές, νέοι, άνεργοι). Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 72.82.333 και στο www.megaron.gr.