Με βαλς στη πλατεία Φρουταγοράς υποδέχονται την άνοιξη το Μέγαρο Μουσικής, οι Atenistas και η Καμεράτα την Κυριακή 26 Απριλίου.

 

Το Μέγαρο Μουσικής και οι Atenistas συντονίζουν για άλλη μια φορά τις δράσεις τους. Σε συνεργασία με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, εξορμούν στην Βαρβάκειο Αγορά, ένα νευραλγικό σημείο της πόλης, το οποίο θα μεταμορφώσουν για ένα βράδυ με τη δύναμη της μουσικής. Η Καμεράτα (Armonia Atenea για τις ανάγκες του διεθνούς κοινού), άρτι αφιχθείσα από μια σειρά θριαμβευτικών εμφανίσεων στην Ευρώπη  (Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, Theater an der Wien της Bιέννης, Θέατρο Cuvilliés του Μονάχου, Palais des Beaux Arts [BOZAR] των Βρυξελλών, Palau de la Música της Βαρκελώνης, κ.ά.), θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα από γνωστά βαλς του Γιόχαν Στράους ΙΙ. Υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου Γιώργου Πέτρου θα ερμηνεύσει τη σύνθεση «Κρασί, γυναίκα και τραγούδι», έργο 333 και αποσπάσματα από τρεις αγαπημένες οπερέτες του Στράους: το «Βαλς των λιμνών», έργο 411 από τη «Νύχτα στη Βενετία», το «Βαλς του θησαυρού» από τον «Βαρόνο-τσιγγάνο» και τα «Ρόδα από τον Νότο» από το «Δαντελένιο μαντίλι της βασίλισσας».   

Η συναυλία που θα είναι ανοιχτή στο κοινό –όσοι πιστοί προσέλθετε!- θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς την Κυριακή 26 Απριλίου στις 8 μ.μ.