Μια έκπληξη περίμενε του ταξιδιώτες του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου το μεσημέρι όταν η αίθουσα αναχωρήσεων μετατράπηκε αιφνιδιαστικά σε Λυρική Σκηνή.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει πολύ σοβαρά τον ρόλο της ως πρεσβευτή της όπερας στη χώρα μας. Με διάφορες δράσεις, όπως η πρόβα πριν από δύο χρόνια στο λιμάνι του Πειραιά, το πρώτο λυρικό θέατρο της χώρας τείνει χείρα φιλίας στο ευρύ κοινό που, απ’ ό,τι φαίνεται, ανταποκρίνεται στο επίμονο φλερτ.

 

Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν, γύρω στη μιάμιση, το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στην περιοχή αναχωρήσεων του αεροδρομίου μεταμορφώθηκε σε παλκοσένικο και δύο μέτζο σοπράνο της ΕΛΣ, η  Ελένη Βουδουράκη και η Ειρήνη Αθανασίου, με τη συνοδεία στο πιάνο της Ειρήνης Αντωνιάδου, ερμήνευσαν άριες από τους «Γάμους του Φίγκαρο» του Μότσαρτ, την «Ιταλίδα στο Αλγέρι» του Ροσσίνι και την «Κάρμεν» του Μπιζέ. Οι εντυπωσιακές φιγούρες των δύο τραγουδιστριών που έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους στην αυτοσχέδια σκηνή, οι φωνές τους και οι πασίγνωστες μελωδίες αιφνιδίασαν τους ταξιδιώτες και το προσωπικό του αεροδρομίου που χειροκρότησαν θερμά τις δύο καλλιτέχνιδες για τον εγκάρδιο και μελωδικό αποχαιρετισμό.

Η σημερινή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Fly me to the moon", οποίες διοργανώνονται από τον Διεθνή Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” και το www.elculture.gr.