Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και στην Αθήνα αύριο θα βρεθούν τα μέλη του ιστορικού συγκροτήματος για δύο συναυλίες από εκείνες που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ.

Σαράντα χρόνια Stranglers! Μάλιστα καλά το διαβάσατε, τέσσερις δεκαετίες ζωής έκλεισε το δημοφιλέστατο βρετανικό συγκρότημα. Και πώς θα τη γιόρταζε την επέτειο; Μα με μία ακόμη περιοδεία, που ευτυχώς τους φέρνει και στην Ελλάδα. Στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης σήμερα το βράδυ και στο Fuzz Club των Αθηνών, αύριο Σάββατο 23 του μηνός. Οι πόρτες σε αμφότερες τις περιπτώσεις ανοίγουν στις οκτώ το βράδυ και το πάρτι θα κρατήσει όσο πάει. Διότι το ρεπερτόριο του γκρουπ φτάνει για να παίζουν κάνα δυο εικοσιτετράωρα. Και να μην βαρεθεί κανείς!

Οι γερόλυκοι του punk (ή του new wave αν προτιμάτε) φτάνουν ως κουαρτέτο στα μέρη μας, μια ομάδα σφιχτοδεμένη και ζόρικη, αποτελούμενη από τους Jean-Jacques Burnel, Baz Warne, Dave Greenfield και Jet Black. Οι δύο πρώτοι μοιράζονται και τα φωνητικά, καθότι ο Hugh Cornwell δεν παίζει μπάλα με τους Stranglers εδώ και πολλά έτη. Από τα στόματά τους θα ακουστούν οι μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως “No More Heroes”, “Peaches”, “Golden Brown”, “Nice ‘n’ Sleazy”, “Something Better Change”, “Duchess”, “Strange Little Girl”, “Midnight Summer Dream”, “La Folie”, “European Female”, “Skin Deep”, “No Mercy”, “Always The Sun”, “Let Me Down Easy”, “Nice In Nice”, χώρια οι διασκευές όπως “All Day And All Of The Night”, “96 Tears” και “Walk On By”.

Στη Θεσσαλονίκη, η προπώληση ξεκινάει στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, σήμερα το βράδυ, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

Στην Αθήνα, η προπώληση ξεκινάει στα 24 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 27 ευρώ. Στο ταμείο, αύριο το βράδυ, η τιμή θα είναι 30 ευρώ.

Διάθεση εισιτηρίων: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt και το www.viva.gr

Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 500670 & 2310 504014,  www.fixfactoryofsound.gr)

Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).