Η Εθνική Λυρική Σκηνή «ξαναχτυπάει» με την ανοιχτή παράσταση της όπερας του Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν «Πιμπινόνε» στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου την Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Η Όπερα Τσέπης είναι μια από τις δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που σκοπό έχουν να συστήσουν τα σπουδαιότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου στους Έλληνες. Για τον σκοπό αυτό επιλέγονται ολιγοπρόσωπα έργα, τα οποία μπορούν να ανεβούν σε χώρους αντισυμβατικούς ή απλώς μικρότερους από τις σκηνές που φιλοξενούν συνήθως παραστάσεις όπερας. Η συγκεκριμένη δράση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Ο «Πιμπινόνε», η μονόπρακτη μπαρόκ όπερα του Τέλεμαν που απηχεί τα καμώματα και τους φενακισμούς της Commedia dell’ Arte, αποτελεί ιδανικό όχημα για την Όπερα Τσέπης. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Πρώτα απ’ όλα η όπερα έχει μικρή διάρκεια –αρκεί να πούμε πως πρωτοπαρουσιάστηκε ως κωμικό ιντερμέδιο ανάμεσα στις πράξεις της «σοβαρής» όπερας του Χαίντελ «Ταμερλάνος». Δεύτερο, αλλά όχι αμελητέο, έχει κωμικό χαρακτήρα. Ο άνισος γάμος ανάμεσα στην καμαριέρα  Βεσπέττα και τον πλούσιο και ματαιόδοξο γέρο Πιμπινόνε προσφέρει άφθονες αφορμές για γέλιο. Τρίτο, στηρίζεται σε δύο πρωταγωνιστές αφήνοντας χώρο για υποκριτικούς και σκηνοθετικούς αυτοσχεδιασμούς.

 «Πιμπινόνε» από την Ε.Λ.Σ., Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου, Λυκούργου & Ελευθερίας, Μοσχάτο, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στις 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.