Ο ταλαντούχος γιος του Λέοναρντ Κοέν προσέρχεται στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές του μια συλλογή τραγουδιών από το τελευταίο άλμπουμ του που ηχογραφήθηκε στην Ύδρα.

Πόσο εύκολο είναι να βρεις τη δική σου φωνή στο σύμπαν της μουσικής όταν πατέρας σου είναι ο Λέονταρντ Κοέν; Όπως αποδεικνύει η περίπτωση του Άνταμ Κοέν, γιού του Λέονταρντ, δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Μετά από μια σειρά από αξιοπρεπή αλλά όχι αξιοπρόσεκτα άλμπουμ, ο νεαρός Άνταμ στην τέταρτη προσπάθειά του, το «Like A Man» (2011),  και την πέμπτη, το «We go home» (2014) βρήκε στόχο. Κατάφερε επιτέλους να σταθεί απέναντι στον πατέρα του, την πιο ισχυρή μουσική επιρροή του, ως ίσος προς ίσον αναγνωρίζοντας τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές τους.

 

Το κατόρθωμα του Κοέν junior βρήκε πολλούς θαυμαστές. Το «Like A Man» γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία το επιστέγασμα της οποίας ήταν μια παγκόσμια περιοδεία. Ακολούθησε το «We go home», μια επιστροφή στο «σπίτι» των παιδικών του χρόνων στην Ύδρα όπου έζησε μικρός με τον πατέρα του. Στο σπίτι αυτό, το υδραίικο αρχοντικό όπου ο Λέοναρντ Κοέν έγραψε πολλά από τα τραγούδια του, ο Άνταμ ηχογράφησε τα κομμάτια του τελευταίου άλμπουμ του. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από αξιοπρόσεκτες μπαλάντες που σε ακολουθούν παντού.

Κατά την εμφάνισή του στην Αθήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών τον Άνταμ Κοέν θα συνοδεύσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα.

Άνταμ Κοέν – We Go Home, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Δευτέρα 29 Ιουνίου, 21.00. Τιμές εισιτηρίων: VIP 35€, 28€, Ζώνη Α 30€, 24€, Ζώνη Β 25€, 20€, Ζώνη Γ 15€, 12€, 10€ (φοιτητικό) Άνω Διάζωμα 10€, 8€, 5€ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ). Προπώληση εισιτηρίων: Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00, οnline με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr, τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00, από τα καταστήματα ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, PUBLIC, Ιανός και Reload Stores.