Ο νέος ψηφιακός δίσκος του έλληνα σολίστ του βιολιού, «Encores», θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και θα περιλαμβάνει έργα ντε Φάλια, Βίλα Λόμπος, Στραβίνσκυ κ.ά.

Ο Λεωνίδας Καβάκος ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες την ηχογράφηση του νέου του cd με τίτλο «Encores» στο Ηχογραφικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το cd που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τη δισκογραφική εταιρεία Decca περιλαμβάνει αγαπημένες μουσικές μινιατούρες του διάσημου έλληνα βιολονίστα. Πρόκειται για μεταγραφές για βιολί ή βιολί και πιάνο δημοφιλέστατων αυτοτελών κομψοτεχνημάτων που είχαν αρχικώς γραφτεί για σόλο όργανα ή συνδυασμούς οργάνων (βιολί, κιθάρα, βιολί και πιάνο ή πιάνο και τσέλο) από σπουδαίους μουσουργούς, όπως οι ντε Φάλια, Βίλα Λόμπος, Στραβίνσκυ, Τάρρεγκα, Παγκανίνι, Ντβόρζακ, Τσαϊκόφσκυ, Ερνστ φον Ντοχνάνυι, κ.ά.

Η προηγούμενη δισκογραφική δουλειά του διεθνούς φήμης σολίστ του βιολιού κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια περίπου επίσης από την Decca και περιελάμβανε έργα Μπραμς και Μπάρτοκ .

Είναι η τρίτη φορά που ο Λεωνίδας Καβάκος επιλέγει το Ηχογραφικό Κέντρο του Μεγάρου και την Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος για την ηχογράφηση δίσκου του. Στην ίδια αίθουσα είχε γίνει επίσης η εγγραφή του cd του με σονάτες για βιολί του Μπετόβεν, το οποίο υπήρξε υποψήφιο για βραβείο Grammy το 2014 (στην κατηγορία Καλύτερη Εκτέλεση Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου).