Με τη Μetropolitan Symphony Orchestra της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Bασίλη Τσαμπρόπουλο εγκαινιάζεται την 1η Ιουλίου ο κύκλος «Κλασικά… Έξω» στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Ανακοινώθηκε επιτέλους το πρόγραμμα των υπαίθριων συναυλιών κλασικής μουσικής στον κήπο του Μεγάρου τις Τετάρτες Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Σε αυτό συμμετέχουν ορχηστρικά σύνολα, διακεκριμένοι σολίστ, λυρικοί τραγουδιστές και αρχιμουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό με μια επιλογή από τα πιο δημοφιλή και «δροσερά» έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Ο κύκλος των υπαίθριων συναυλιών «Κλασικά… Έξω» εγκαινιάζεται την 1η Ιουλίου από την Metropolitan Symphony Orchestra (MSO) of Athens, το συμφωνικό σύνολο που ιδρύθηκε το 2014 από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, αρχιμουσικό και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει το «Rhapsody in blue» του Τζωρτζ Γκέρσουιν, το «Μπολερό» του Μωρίς Ραβέλ καθώς και αποσπάσματα από την «Αρλεζιάνα» του Ζωρζ Μπιζέ, καθώς και τον «Πέερ Γκυντ» του Έντβαρντ Γκρηγκ.

Στις φετινές υπαίθριες συναυλίες κλασικής μουσικής στον Κήπο θα συμμετέχουν, εκτός από τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens (1/7), η Academica Αθηνών (8/7), η Καμεράτα (15/7), η Kρατική Ορχήστρα Αθηνών (2/9), η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ATTIKA (9/9) και η Ντόρα Μπακοπούλου (16/9).

«Το Μπολερό του Ραβέλ συναντά τη Γαλάζια ραψωδία του Γκέρσουιν», Τετάρτη 1 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Προπώληση εισιτηρίων: 10,00 €.  Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12,00 €. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλέστε στο τηλ. 210 72.82.333 ή να δείτε το www.megaron.gr.