Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη γιορτάζει το «άτυπο» έτος Τσιτσάνη με μια μεγάλη συναυλία σε  διεύθυνση Σταύρου Ξαρχάκου με τη συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν τον Γενάρη από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη. Την σημαδιακή αυτή επέτειο τιμάει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, ο οποίος εγκαινιάζει τις καλοκαιρινές μουσικές εκδηλώσεις του στο Κατράκειο με μια συναυλία αφιερωμένη στο έργο του. Προεξάρχοντος του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος έχει ασχοληθεί σε βάθος με το έργο του Τσιτσάνη, τόσο ως συνθέτης σε αναζήτηση έμπνευσης και μουσικών δρόμων, όσο και ως διευθυντής ορχήστρας, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, δύο από τις πιο σπουδαίες ελληνίδες τραγουδίστριες σήμερα, θα ερμηνεύσουν γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του τρικαλινού συνθέτη σε μια συναυλία – προσκλητήριο προς τους φίλους της καλής ελληνικής μουσικής.

«100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης», Κατράκειο Θέατρο, Δευτέρα 22 Ιουνίου.  Τιμές εισιτηρίων: 13 €, 11€ (φοιτητικό, ανέργων). Προπώληση εισιτηρίων: Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, Δημόσιες Σχέσεις, 4ος όροφος) και Δημαρχείο Ρέντη (Μπιχάκη 8), 8.00 π.μ.-15.00 τις εργάσιμες ημέρες.