Μια συναυλία με έργα του Μιχάλη Κουμπιού και παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια με τίτλο «Βιολάτορες του Αιγαίου» στο θέατρο Δώρα Στράτου.

Οι «Βιολάτορες του Αιγαίου» που θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στο θέατρο της Δώρας Στράτου, απέναντι από την Ακρόπολη, ανήκουν στην τάξη των δεξιοτεχνών του είδους. Ακούστε ονόματα: Δημήτρης Γάσιας, Μιχάλης Γαμπιεράκης, Γιάννης Ζευγώλης, Στάθης Κουκουλάρης, Γιώργος Μαγκλάρας, Σωτήρης Μαργώνης, Θεολόγος Μιχελής, Γιώργος Χατζηπέτρος. Οι οκτώ αυτοί εξαιρετικοί και ακριβοθώρητοι μουσικοί θα συμπράξουν για μία μοναδική βραδιά στο θεατράκι του Φιλοπάππου προς τιμήν των μεγάλων δασκάλων του βιολιού Στάθη Κουκουλάρη και Γιώργο Χατζηπέτρου και για την ανακούφιση των άπορων συμπολιτών μας.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς που διοργανώνει ο Μιχάλης Κουμπιός θα παιχτούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη «Τήλος», «Σύρνα» και «Αλμύρα»∙ για τους μη γνωρίζοντες μιλάμε για έντεχνο ελληνικό τραγούδι ποτισμένο από τη νησιωτική μουσική παράδοση. Στο δεύτερο θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικοί σκοποί της αιγαιοπελαγίτικης παράδοσης με έμφαση στη νησιώτικη ζυγιά (βιολί – λαούτο). Μάλιστα η επιλογή των σκοπών έχει γίνει με τρόπο ώστε να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες και οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν διαφορετική τη μουσική παράδοση του ενός νησιού από το άλλο.

Με τους εκλεκτούς μουσικούς θα ενώσουν τις φωνές τους η Μαρία Αναματερού και ο Θοδωρής Μέρμηγκας.

Η συναυλία «Βιολάτορες του Αιγαίου» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 21:30 στο θέατρο Δώρα Στράτου στον λόφο του Φιλοπάππου. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (στο τηλ. 210 9214650). Στο περιθώριο της συναυλίας θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.