Το μουσικό σύνολο Kyklos Ensemble θα παρουσιάσει δύο ξεχωριστές συναυλίες στον χώρο του Εργοστάσιου Τεχνών Σαντορίνης σε μια από τις πιο ωραίες παραλίες του κυκλαδίτικου νησιού.

Το Kyklos Ensemble, το μουσικό σύνολο που συγκροτούν διακεκριμένοι έλληνες σολίστ και μουσικοί και έχει βρει μόνιμη στέγη στο ιστορικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών, πάει διακοπές. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου και το Σάββατο 1 Αυγούστου θα βρίσκεται στη Σαντορίνη όπου θα δώσει δύο συναυλίες (με ξεχωριστό θέμα η καθεμία) στον μαγευτικό χώρο του Εργοστασίου Τεχνών στην παραλία της Βλυχάδας.

Η πρώτη συναυλία (Παρασκευή 31 Ιουλίου) η οποία θα αρχίσει ακριβώς τα μεσάνυχτα θα είναι μουσικό ταξίδι υπό το φως της πανσελήνου και με οδηγό την κορυφαία  σολίστ της άρπας Μαρία Μπιλντέα. Τα κομμάτια που θα ακουστούν θα απηχούν την ατμόσφαιρα της στιγμής με στόχο η φύση και η μουσική να γίνουν ένα.

Η δεύτερη «συναυλία» (Σάββατο 1 Αυγούστου) είναι μια κάπως πιο σύνθετη υπόθεση. Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική παράσταση του έργου-ορόσημου των Ιγκόρ Στραβίνσκι και Σαρλ Φερντινάντ Ραμύζ «Η ιστορία του στρατιώτη» (1918). Το έργο αναβαίνει σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Ω2 και με τη συμμετοχή των παραδοσιακών βιολιστών του νησιού.

Το Kyklos Ensemble αποτελείται από τους: Δημήτρης Δεσύλλας (κρουστά - γενική διεύθυνση), Σέρτζιου Ναστάσα (βιολί), Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Σίμος Παπάνας (βιολί), Βασίλης Λύκος (τσέλο), Τάκης Καπογιάννης (κοντραμπάσο), Μαριλένα Δωρή (φλάουτο), Μάριος Αργυρός (όμποε), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Γεώργιος Φαρούγγιας (φαγκότο), Κώστας Σίσκος (κόρνο), Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι), Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου (τρομπόνι), Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (πιάνο), Στέφανος Θωμόπουλος (πιάνο), Μαρία Μπιλντέα (άρπα), Γιώργος Κουμεντάκης (καλλιτεχνική διεύθυνση), Άγης Γυφτόπουλος (διεύθυνση παραγωγής).

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων (15 ευρώ το κανονικό, 12 ευρώ το μειωμένο) επισκεφτείτε το http://www.santoriniartsfactory.gr/gr/programma