Η διάσημη mezzo soprano θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα ελλήνων συνθετών και μουσικές από τη Σμύρνη και την Πόλη.

Η Alexandra Gravas, η ελληνίδα λυρική τραγουδίστρια που γεννήθηκε και ζει στη Γερμανία, αποτελεί σταθερή παρουσία στις μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Γνωστή κυρίως για τις ερμηνείες της σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου, η νεαρή mezzo soprano δίνει ιδιαίτερο βάρος στις εμφανίσεις της στους έλληνες συνθέτες, ερμηνεύοντας κομμάτια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Χρίστου, Νίκου Σκαλκώτα και άλλων.

Η ζηλευτή τεχνική της και το πάθος με το οποίο χρωματίζει τις ερμηνείες της, την έχουν καθιερώσει στη συνείδηση των μουσικόφιλων στη Γερμανία, όπου τραγουδάει πάντα σε κατάμεστες αίθουσες, αλλά και στη Γαλλία, τη Βρετανία (έχει τραγουδήσει προς τιμή της Ελισάβετ), την Ισπανία και το Μεξικό. Στην Ελλάδα παραμένει συγκριτικά άγνωστη, όμως η φετινές εμφανίσεις της «Στου έρωτα της ευωδιές» στο Φεστιβάλ Ναυπλίου και τώρα στο Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία γνωριμίας μαζί της.

Η συναυλία που θα δώσει την Κυριακή 2 Αυγούστου στον βυζαντινό ναό Παναγιάς Κονταριώτισσας, το παλαιότερο βυζαντινό μνημείο της Πιερίας, έργο του 11ου αιώνα, θα περιλαμβάνει επιλογές από τον αφρό της ελληνικής μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση στις μουσικές της Πόλης και της Σμύρνης.

Alexandra Gravas  - Στου έρωτα της ευωδιές, βυζαντινός ναός Παναγιάς Κονταριώτισσας (Φεστιβάλ Ολύμπου), Κυριακή 2 Αυγούστου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο).