Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εγκαινιάζει τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής τον Σεπτέμβριο με Βέμπερ, Πουτσίνι, Ντονιτσέττι, Γιόχαν Στράους (υιού), Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη.

Ο Σεπτέμβριος στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής αρχίζει μελωδικά και παιχνιδιάρικα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες στο πλαίσιο του καλοκαιρινού κύκλου συναυλιών «Κλασικά… έξω!».  Η ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Ολλανδού μαέστρου Γιαν Βερμάνινχ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με κομμάτια των Βέμπερ, Πουτσίνι, Ντονιτσέττι, Γιόχαν Στράους (υιού), Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη.

Πιο συγκεκριμένα, η συναυλία θα ανοίξει με την εισαγωγή και την άρια για σοπράνο «Leise, leise fromme Weise» από την όπερα Ο ελεύθερος σκοπευτής του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ και θα συνεχιστεί με την «Πρόσκληση σε χορό» του ίδιου συνθέτη. Θα ακολουθήσουν το διάσημο ντουέτο «O soave fanciulla» από την κοσμαγάπητη Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι και η άρια για τενόρο «Fra poco a me ricovero» από την όπερα Λουτσία ντι Λαμμερμούρ.

Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει την εύθυμη Εισαγωγή από τη δημοφιλέστατη οπερέτα Οι απάχηδες των Αθηνών του Νίκου Χατζηαποστόλου και το απόσπασμα «Ψηλά στο μέτωπο» από μια ακόμη πασίγνωστη οπερέτα, τον Βαφτιστικό του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Η βραδιά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Κήπο θα ολοκληρωθεί με αγαπημένες μελωδίες του βασιλιά του βαλς και της αυστριακής οπερέτας, του Γιόχαν Στράους υιού. Θα ακουστούν η λαμπερή Εισαγωγή και η εντυπωσιακή άρια «Klänge der Heimat» από τη Νυχτερίδα, η άκρως… χορευτική «Annen Polka» και το περίφημο ντουέτο «Wer uns getraut» από την οπερέτα Ο βαρώνος ατσίγγανος.

Τα φωνητικά μέρη θα αποδώσουν η Γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ  και ο τενόρος και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Χριστόπουλος.

«Η γοητεία της φωνής: αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες» από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο).