Ο μάγος του electro flamenco θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά.

Η μουσική περιπέτειά του άρχισε το 1995 όταν πήρε και το όνομα D.J. Panko. Τα υλικά της τέχνης του, ετερόκλητα: Φλαμένκο, hip-hop beats, beatboxes, scratches, κρουστά, κιθάρες  και φανκιές, μιξαρισμένα  με δεξιοτεχνία σε ιδανικές δοσολογίες. Το αποτέλεσμα εξέπληξε –όχι απαραίτητα ευχάριστα- τους φίλους του φλαμένκο, όμως αποτέλεσε τη μαγιά για τη δημιουργία ενός νέου μουσικού είδους όπου συνυπάρχουν αρμονικά παραδοσιακοί ρυθμοί από την Ιβηρική χερσόνησο ως τα βαλκάνια με στοιχεία electro.

 

Μαζί με τους Ojos De Brujo, το γκρουπ με το οποίο «μεγαλούργησε από το 1998 ως το 2011, ο D.J. Panko κυκλοφόρησε δέκα άλμπουμ, τα οποία απέσπασαν δεκάδες διακρίσεις και εμφανίστηκε με επιτυχία στα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ του κόσμου.

Σταθερός επισκέπτης της χώρας μας, ο D.J. Panko επιστρέφει στην Ελλάδα για μια εμφάνιση Σεπτεμβρίου στο στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Με καλεσμένους τον Κουβανό κιθαρίστα και συνθέτη Yoel Sato και τον τρομπετίστα Γιώργο Αβραμίδη, γνωστός μας από τους Επισκέπτες του Γιάννη Αγγελάκα και τους Ekmek.  

To set που θα παρουσιάσει θα περιέχει remixes από την αρχή της καριέρας του έως τώρα, ενώ σε πολλά κομμάτια θα τραγουδά, θα παίζει κρουστά ή κιθάρα.

D.J. Panko Sound System + Yoel Soto, Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, Καλαμαριά, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο). Σημεία προπώλησης: Viva.gr, τηλ. 11876, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και Ιανός, καταστήματα Public, Reload, MediaMarkt, Seven.