Ο διάσημος συνθέτης, field recordist και sound artist Chris Watson θα βρεθεί στην Αθήνα στις 13 και 14 Οκτωβρίου για να ένα ανοιχτό listening session και ένα εργαστήριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Cabaret Voltaire, του πειραματικού συγκροτήματος που συγκροτήθηκε το 1973 στο Σέφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας, ο συνθέτης Chris Watson ανακάλυψε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το ενδιαφέρον του για τους ήχους της άγριας ζωής.

Από τότε έως τώρα, συνεργάστηκε σε άπειρες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ με την ιδιότητα του ειδικού στη φυσική ιστορία και στον ήχο πεδίου ντοκιμαντέρ, ενώ έκανε και σχεδιασμό ήχου στη διαδικασία του post-production. Ανάμεσα στα επιτεύγματά του η συνεργασία του με τον David Attenborough για τις σειρές «Life» και «Frozen Planet» για τις οποίες απέσπασε το βραβείο BAFTA Καλύτερου Πραγματικού Ήχου το 1996 και το 2012.

Παράλληλα ο Watson συνέχισε να συνθέτει για εικαστικές εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικά πρότζεκτ, ενώ είναι επίσης τακτικός συνεργάτης της Björk ενώ το cd του, «Outside the Circle of Fire» που κυκλοφόρησε το 1998, απέσπασε επαίνους και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

Ο Chris Watson λοιπόν  θα βρεθεί στην Αθήνα για δύο ημέρες στις 13 και 14 Οκτωβρίου για να πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο στο πλαίσιο της δράσης I/E Eleusis. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πτυχές της ηχογράφησης πεδίου, του απαραίτητου εξοπλισμού και της συναφούς τεχνικής ενώ θα πειραματιστούν με υδρόφωνα, υποβρύχια μικρόφωνα και τεχνικές χωρικού ήχου υπό το άγρυπνο βλέμμα του δημιουργού.

Το εργαστήριο θα κλείσει με ένα listening session προκειμένου οι συμμετέχοντες να μάθουν πώς να αξιολογούν τη δουλειά τους και τις δυνητικές εφαρμογές. Σε αυτό ο συνθέτης θα μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο συνθέτει χρησιμοποιώντας ήχους του περιβάλλοντος, και θα παρουσιάσει αποσπάσματα έργων του.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο εργαστήριο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο [email protected] μέχρι τις 4 Οκτωβρίου με την ένδειξη «Εργαστήριο Chris Watson», αναφέροντας το όνομά τους και λίγα στοιχεία για την εμπειρία και το ενδιαφέρον τους σε σχέση με το field recording. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν οι ίδιοι φορητό εξοπλισμό ηχογράφησης. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (15), καλό θα ήταν να επισπεύσετε τη διαδικασία εγγραφής σας. Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν γραπτή απάντηση στην αίτησή τους έως τις 7 Οκτωβρίου.

Η είσοδος στο listening session θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.sgt.gr/gr/programme/event/2288