Η σολίστ του πιάνου παρουσιάζει δικές της συνθέσεις πάνω σε ποίηση του Μίλτου Σαχτούρη την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Τα «12 Ορυκτά», το πρώτο έργο της για σόλο πιάνο θα παρουσιάσει η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ίδια στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου. Το έργο, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, είναι αφιερωμένο στις διαφορετικές όψεις των ορυκτών, την ιδιαίτερη φύση και υφή τους, και θα παρουσιαστεί στο πρώτο μέρος του προγράμματος.


Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου

Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου θα ερμηνεύσει συνθέσεις της πάνω σε ποίηση Μίλτου Σαχτούρη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τον θάνατο του ποιητή. Ο κύκλος τραγουδιών φέρει το τίτλο «Ορυχείο» (από τη συλλογή «Η πληγωμένη άνοιξη») και περιλαμβάνει και ένα τραγούδι σε ποίηση του Δημήτρη Καλοκύρη. Στο πλευρό της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου θα βρίσκεται η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, η οποία θα δανείσει τη φωνή της στα τραγούδια.


Δάφνη Πανουργιά

Τα «12 ορυκτά» της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου και το «Ορυχείο» του Μίλτου Σαχτούρη, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ώρα 20:00.