Ο γνωστός τραγουδιστής σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει Καζαντζίδη. Η αρχή έγινε στις 10 Αυγούστου στα Μακρίσια Ηλείας, λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο της Γιορτής Αποδήμων που διοργανώνεται εκεί. Και αν κρίνουμε από την προσέλευση (10.000 άνθρωποι), το πείραμα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ελκυστικό για το κοινό που διψάει για αυτά τα τραγούδια.

Και πώς αλλιώς; Αφού, όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βίρβος λίγο πριν πεθάνει:  «Ο Στέλιος δεν υπάρχει πια. Η φωνή του ήταν μοναδική και είναι λάθος να προσπαθήσει κάποιος νεότερος να μιμηθεί αυτήν την φωνή. Με αυτό το σκεπτικό, η ιδέα να τραγουδήσει ο Γιάννης Πλούταρχος τα τραγούδια αυτά είναι πολύ καλή, γιατί έχει γνήσια, λαϊκή φωνή και μου αρέσει πολύ. Είναι ιδιαίτερη φωνή και πολύ διαφορετική από τον Καζαντζίδη. Ο Γιάννης Πλούταρχος θα προσδώσει μια άλλη μορφή σε αυτά τα τραγούδια, είναι ένας νέος τραγουδιστής με ήθος και σεβασμό και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό».

Με άλλα λόγια, είναι καιρός να ξαναδούμε το ρεπερτόριο του Στέλιου Καζαντζίδη, με όλο τον σεβασμό που αναλογεί στον ερμηνευτή, αλλά με τα μάτια και τις ερμηνευτικές ευαισθησίες του παρόντος. Χωρίς διάθεση για σύγκριση, αφού κάθε γνήσιος καλλιτέχνης είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος, με διάθεση επαναπροσέγγισης της βαριάς κληρονομιάς των παλαιότερων δημιουργών.

Το ρίσκο ανέλαβε ο Γιάννης Πλούταρχος με όλο την ευγένεια και τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζουν. Η πρώτη δοκιμή στα Μακρίσια αποδείχθηκε επιτυχημένη∙ τώρα μένει στους Θεσσαλονικείς να αποφασίσουν αν το όνειρο του τραγουδιστή να ερμηνεύσει αντάξια κομμάτια από το ρεπερτόριο του μεγάλου Καζαντζίδη εκπληρώθηκε ή όχι.

Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει Καζαντζίδη, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής Μ1, 25ης  Μαρτίου  και  Παραλία, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων:  45€, 35€, 30€, 25€, 15€ (περιορισμένης ορατότητας), 18€ (φοιτητικά). Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 89 5800