Το νέο άλμπουμ του «Paprika Bambaataa» Shantel είναι εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Στο ευρύ κοινό είναι γνωστός κυρίως για το ρυθμικό «Disko Partizani» (2007) που διηγείται –κάπως επιγραμματικά είναι η αλήθεια- την μετάβαση της φανταστικής αγαπημένης του τραγουδοποιού από την γενέτειρά της Τρανσυλβανία σε κάποιο κοιμισμένο προάστιο μιας τυχαίας ευρωπαϊκής μητρόπολης.

Όμως, οι «ψαγμένοι» έλληνες μουσικόφιλοι γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία του Shantel με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αφού ο δημοφιλής τραγουδοποιός, μουσικός παραγωγός και D.J. επισκέπτεται τακτικά τη χώρα μας με το συγκρότημά του Bucovina Club Orkestar ή σόλο και έχει πλέον αποκτήσει ρίζες στην Αθήνα.

Κάπως έτσι έγινε και το νέο studio άλμπουμ του καλλιτέχνη με τίτλο «Viva Diaspora» περιέχει ουκ ολίγες αναφορές στην Αθήνα της κρίσης και της μετανάστευσης. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά όργανα, φωνητικές φόρμες και ρυθμούς από τη μεσογειακή μουσική παράδοση τα οποία επεξεργάστηκε για να δημιουργήσει τον «πανευρωπαϊκό, σύγχρονο ήχο» που οραματίζεται, ο Shantel συνέθεσε μια ακουστική ταινία δρόμου, ένα 24ωρο ταξίδι με στάσεις στην Αθήνα, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Kingstone, το Μπρούκλιν  και την Κωνσταντινούπολη.

Στο «Viva Diaspora» με τον Shantel συνεργάζονται οι Imam Baildi στα τραγούδια «The Streets Where the Kids Have Fun» και «Acid Greeks», η Αρετή Κετιμέ στο «East West- Δύση & Ανατολή» και οι Bucovina Club Orkestar.

Αν και το άλμπουμ κυκλοφόρησε μόλις, το τραγούδι «Disco Devil» πρόφτασε να γίνει ραδιοφωνικό hit σε πολλές χώρες ενώ και το «East West- Δύση & Ανατολή» αναβαίνει σταθερά στις προτιμήσεις των ακροατών.

 

 

Το «Viva Diaspora» κυκλοφορεί από την essay RECORDINGS. Είναι διαθέσιμο ψηφιακά από το ITUNES στη διεύθυνση https://itunes.apple.com/de/album/viva-diaspora/id1005085491 και σε CD / LP στη διεύθυνση http://www.amazon.de/Viva-Diaspora-Shantel/dp/B00U6SW5HM/ref=sr_1_1?s=music&ie=UTF8&qid=1441729454&sr=1-1&keywords=viva+diaspora .

Μπορείτε επίσης να ακούσετε μερικά κομμάτια στο https://soundcloud.com/shanteldiskodevil .