Ο κουβανός μουσικός και συνθέτης της τζαζ που τον εκθειάζουν οι πιο έγκυρες εφημερίδες στον κόσμο κάνει εντός των επομένων ημερών στάση στη χώρα μας.

Είναι μόλις 32 χρόνων όμως την πορεία του θα τη ζήλευαν πολλοί μεγαλύτεροί του. Στις συνθέσεις του βρίσκει κανείς ίχνη της κλασικής παιδείας του –άρχισε μαθήματα κλασικού πιάνου σε ηλικία 7 χρονών-, της αφροκουβανέζικης μουσικής παράδοσης και των σύγχρονων μουσικών τάσεων.

Ο λόγος για τον κουβανό Ντέιβιντ Βιρέγιες, γόνο μουσικών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στις ΗΠΑ. Αντλώντας από τα προσωπικά βιώματά του –οι γονείς του ήταν αμφότεροι μουσικοί-, τις μουσικές της πατρίδας του, την αυτοσχεδιαστική τζαζ -κληρονομιά από τον παππού του-, και τη θητεία του δίπλα στον σπουδαίο αμερικανό συνθέτη, σαξοφωνίστα και φλαουτίστα, Henry Threadgill, ο Βιρέγιες ανέπτυξε το δικό του μουσικό ιδίωμα, ένα κράμα αισθησιασμού και εξωτισμού με έντονα τελετουργικό χαρακτήρα.

Ο Βιρέγιες θα βρεθεί στην Αθήνα για μία μόνο συναυλία την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για να μας ταξιδέψει με το πιάνο του και τους μουσικούς της συνοδείας του στο σύμπαν της προσωπικής δημιουργίας του.

Οι μουσικοί που θα βρεθούν μαζί του επί σκηνής: 

Vicente Archer: κοντραμπάσο
Gerald Cleaver: τύμπανα
Roman Diaz: κρουστά

David Virelles, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Μικρή Σκηνή), Συγγρού 107, Αθήνα. Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, 21:00. Τιμές εισιτηρίων:  Κανονικό 18 €, Μειωμένο ή Μικρή παρέα (5-9 άτομα) 10 €,  Μεγάλη παρέα (10+ άτομα) 9 €, ΑΜΕΑ & Άνεργοι 5 €,  Συνοδός ΑΜΕΑ 10 €. Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800. Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9005800.