Ο Cihan Turkoglu με το σάζι του στο Πέραν

Ο Cihan Turkoglu με το σάζι του στο Πέραν

Το καφέ αμάν της πόλης θα φιλοξενήσει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου τον δεξιοτέχνη του σάζι σε οργανικά κομμάτια και παραδοσιακά τραγούδια από πολλές περιοχές της Τουρκίας και της Ελλάδας, με μεζέ ή άνευ.

Όσοι γνωρίσαμε το Πέραν πριν από χρόνια ως καθαρόαιμο εστιατόριο κωνσταντινουπολίτικης κουζίνας –και μάλιστα καλής-, χαρήκαμε με την διεύρυνση του ρόλου του, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον μουσικές βραδιές με ανατολίτικο χρώμα και σπουδαίους συντελεστές.

Για εμάς τους «μερακλήδες» λοιπόν, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» θα φιλοξενήσει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 22:00 τον Cihan Turkoglu, δεξιοτέχνη μουσικό από την γειτονική Τουρκία, ο οποίος θα μας συστήσει την «οικογένεια σάζι»: διάφορα είδη σαζιών, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που απαιτούν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και διαφορετικές τεχνικές στο παίξιμό τους. Στη διάρκεια της εμφάνισής του ο Turkoglu θα παίξει δικά του πρωτότυπα κομμάτια, οργανική μουσική αλλά και παραδοσιακά τραγούδια χρησιμοποιώντας τσογούρ (σάζι με κοντό μπράτσο), καρά ντουζέν ή ταμπουρά (σάζι με μακρύ μπράτσο), ουτς τελί (σάζι με τρεις λεπτές χορδές) και μπαμλί (σάζι με τρεις μπαμ -μπάσες- χορδές)

Ο Cihan Turkoglu στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»,  Λεωφ. Δεκέλειας 20, Νέα Χαλκηδόνα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στις 22:00.  Είσοδος: 3 ευρώ. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο