Η εξαιρετική τραγουδίστρια θα παρουσιάσει στις 26 Νοεμβρίου ένα πρόγραμμα με αρχοντορεμπέτικα τραγούδια σε κλασικές και τζαζ ενορχηστρώσεις στο θέατρο Χυτήριο.

Όσοι κυκλοφορούν βράδυ στην Αθήνα έχουν διαπιστώσει πως υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που ακόμα και σήμερα, στην εποχή της άκριτης έκθεσης στη δημοσιότητα, επιμένουν να λειτουργούν αθόρυβα, χωρίς κόλπα. Η Τερέζα Χαρανιά ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Κάθε εμφάνισή της είναι μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση με λόγο και αιτία, που αποφεύγει τους σκοπέλους των κλισέ και της επανάληψης.

Η νέα πρόταση της Τερέζας Χαρανιά έχει διπλή όψη, «Ρεμβάζω»-«Ρεμπέτικοι διάλογοι», και είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην αρχοντορεμπέτικη παράδοση με φιλοσοφική διάθεση και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις σε κλασικό και τζαζ ύφος.

Στο μικρό καφέ δίπλα από το βιβλιοδετείο, εδώ και καιρό ο θαμώνας αναζητά την αφορμή να κουβεντιάσει με τον αθόρυβο περίεργο τύπο με το μουστάκι και το κομπολόι. Το σακάκι του πάντα ριχτό στους ώμους, σαν από χρόνια ξεχασμένο σε αυτή τη θέση, σύμβολο μιας υπερηφάνιας που ξεκουράζεται.

-Τι γνώμη έχετε για τον καιρό; Ρωτά ο θαμώνας.

-Θα βρέξει. Απαντά κοφτά και με βραχνή φωνή ο Ρεμπέτης.

Την ενορχήστρωση των κομματιών επιμελήθηκε με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία η Έρικα Σωτηροπούλου, σταθερή συνεργάτις της Χαρανιά.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Πιάνο -ενορχήστρωση:Έρικα Σωτηροπούλου
Βιολί   Αγγελική Ποτήρη
Τρομπόνι  Renato Kushi
Ερμηνεία  Τερέζα Χαρανιά      

«Ρεμβάζω»-«Ρεμπέτικοι διάλογοι», Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι, τηλ. 210 3412313. Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 22:00. Είσοδος 5 ευρώ (χωρίς ποτό).