Ο Axl Rose και ο Slash έλυσαν τις διαφορές τους και είναι έτοιμοι να πάρουν ξανά τους δρόμους

Αποτελούσε αίτημα των οπαδών του συγκροτήματος από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν και κορυφώθηκε η διαμάχη μεταξύ Ρόουζ και Slash με αποτέλεσμα την ουσιαστική διάλυση του συγκροτήματος –λέμε ουσιαστική διότι το συγκρότημα συνέχισε τις εμφανίσεις και μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα, με διαφορετικούς συντελεστές κάθε φορά οι οποίοι πλαισίωναn τον frontman. Ο λόγος για την επανένωση των Guns N’ Roses, του επεισοδιακού γκρουπ που απασχολεί επί τριάντα χρόνια τα μίντια με τις θεαματικές επιτυχίες, τις εξίσου θεαματικές αποτυχίες και τους θυελλώδεις καυγάδες μεταξύ των μελών του.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πηγές της μουσικής βιομηχανίας, οι δύο τέως ισχυροί άνδρες του γκρουπ, ο Άξελ Ρόουζ και ο Slash, βρίσκονται τον τελευταίο καιρό σε επικοινωνία με στόχο να ανασυστήσουν το συγκρότημα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα φυσικά –οι σχέσεις των δύο ανδρών ουδέποτε υπήρξαν αρμονικές και οι μεταξύ τους διαμάχες είχαν ως συνέπεια να απομακρυνθούν, ενίοτε βιαίως, τα περισσότερα μέλη της αρχικής σύνθεσης του γκρουπ- όμως και οι δύο φαίνονται πρόθυμοι πλέον να κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία, μπας και γευθούν ξανά τη γλύκα της επιτυχίας.

Διότι, από τότε που ο Slash τα βρόντηξε το γκρουπ –αυτό που απέμεινε- δεν έχει δει άσπρη ημέρα. Το «Chinese Democracy» (2008), αν και «διαφημίστηκε» ως το ακριβότερο ροκ άλμπουμ όλων των εποχών, δεν έκανε τις αναμενόμενες πωλήσεις ενώ οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των μελών του γκρουπ –πρώην, επόμενων και προσωρινών- αποδείχθηκαν πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τις εμφανίσεις τους.

Το επόμενο βήμα, αν ευοδωθούν τα σχέδια των Ρόουζ και Slash, θα είναι μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις και, απ’ ότι λέγεται, είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι που περιμένουν το σήμα για να αρχίσουν να κλείνουν ημερομηνίες.