Το ensemble που δημιούργησε η εξαιρετική συνθέτρια και πιανίστρια θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο πανέμορφο διαμέρισμα του ζεύγους Καντακουζινού επί της λεωφόρου Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Η Τάνια Γιαννούλη (www.taniagiannouli.eu) είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις νέων ελλήνων δημιουργών στον χώρο της ορχηστρικής μουσικής. Δεξιοτέχνης του πιάνου με σημαντικές σπουδές, κινείται στον χώρο της τζαζ και της ορχηστρικής μουσικής με επιτυχία, αποσπώντας επαίνους από τη διεθνή κριτική, κερδίζοντας διαρκώς νέους φίλους, εμπνέοντας σπουδαίους ερμηνευτές. Έργα της έχουν ερμηνεύσει η Καμεράτα, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Dissonart, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, το κουαρτέτο εγχόρδων Galaxy. Και από πέρυσι το Tania Giannouli Ensemble, ένα νέο μουσικό σχήμα αποτελούμενο από την ίδια στο πιάνο, τον Guido De Flaviis στο σαξόφωνο, τον Σόλη Μπάρκη στα κρουστά και στα ιδιόφωνα και τον Αλέξανδρο Μποτίνη στο βιολοντσέλο.  

Τώρα το Tania Giannouli Ensemble πρόκειται να παρουσιάσει το έργο «Transcendence», μια σουίτα για τον χρόνο, τη ζωή και τη δημιουργία, με στοιχεία σύγχρονης jazz και μουσικής δωματίου σε μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο ατμοσφαιρικό σπίτι-μουσείο των Α.&Λ. Καντακουζινού στο Σύνταγμα (http://www.katakouzenos.gr/), έναν μοναδικό χώρο με την πατίνα της ιστορίας, εκεί όπου κάποτε συναντιόνταν οι σπουδαιότερες μορφές της ντόπιας διανόησης και τέχνης.

Προσοχή όμως: Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι εξαιρετικά μικρός και ο χώρος είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αθήνας, σπεύσατε να κάνετε από τώρα τις κρατήσεις σας.

«Transcendence» από το Tania Giannouli Ensemble, οικία-μουσείο Α. & Λ. Καντακουζινού, Αμαλίας 4 (5ος όροφος), πλ. Συντάγματος, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30. Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Κρατήσεις: [email protected]