Μια χειροποίητη μουσική παράσταση από την τραγουδίστρια και ηθοποιό που καταργεί την απόσταση μεταξύ κοινού και ερμηνευτή στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Δύο χρόνια βαδίζει με «Δανεικά Παπούτσια» η Χριστίνα Μαξούρη, από την Αθήνα στο Παρίσι, στο Λονδίνο κι από κει πάλι πίσω στα πάτρια εδάφη. Στις αποσκευές της μεταφέρει παλιές και νέες μελωδίες, γαλλικές μπαλάντες, ρεμπέτικα, μπλουζ και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών, κείμενα των Χατζιδάκι, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Σαίξπηρ κ.ά., καθώς και το μεταλλόφωνο, το κλαρινέτο και το μπαγλαμαδάκι της.

Στις εμφανίσεις της, άλλοτε μόνη κι άλλοτε με παρέα, η τραγουδίστρια και ηθοποιός ερμηνεύει a cappella τραγούδια που αγαπάει, τα οποία αντιπροσωπεύουν σταθμούς στην προσωπική διαδρομή της, διαβάζει αποσπάσματα κειμένων και, όταν νιώθει την ανάγκη, συνοδεύει το εαυτό της παίζοντας κάποιο όργανο.

Η παράσταση «Δανεικά Παπούτσια», αν και δύο χρονών πλέον, συνεχίζει να εξελίσσεται, ακολουθώντας την εξέλιξη της δημιουργού της και τις μεταβολές στην «θερμοκρασία» του κοινού. Οι δύο παραστάσεις με τις οποίες θα κλείσει η χρονιά, μία αύριο Τετάρτη 23 και μία την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, θα φιλοξενηθούν στο πολύ ατμοσφαιρικό Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Η καλύτερη επιλογή για τους φίλους της ποιοτικής μουσικής και της εκλεκτικής διασκέδασης.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 23 & 30 Δεκεμβρίου 2015, 20:00. Γενική είσοδος: 10€. Κρατήσεις απαραίτητες στα τηλ. 210 3250341 & 6940 99 54 43. Περισσότερες πληροφορίες για τα «Δανεικά Παπούτσια» στο www.christinamaxouri.com