Τέσσερις ημέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρίσκεται στην τελική ευθεία. Δείτε εικόνες από την πρόβα τζενεράλε της παράστασης.

Η  παράσταση της «Μαντάμα Μπατερφλάι» από την Εθνική Λυρική Σκηνή, επανάληψη παραγωγής του 2005 είναι ένα από τα κομβικά σημεία του προγραμματισμού του συγκροτήματος για τη σεζόν 2015-2016. Κι αυτό διότι η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στο λυρικό ρεπερτόριο που έχει δώσει το έναυσμα για δεκάδες διασκευές και γεμίζει πάντα τα θέατρα.

Η φετινή παράσταση (δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ), σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του πολύπειρου Ηλία Πετρόπουλου, είναι ένα μουσικο-θεατρικό tour de force που συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της Ε.Λ.Σ., μονωδούς, ορχήστρα και χορωδία του συγκροτήματος κάτω από τη μπαγκέτα των αρχιμουσικών Λουίς Φερνάντο Μαλέιρο και Ηλία Βουδούρη.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει εδώ και ημέρες και επειδή έχουν απομείνει ελάχιστα οι ενδιαφερόμενοι καλά θα κάνουν να σπεύσουν άμεσα να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους στο ταμείο του Θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα, στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη και Ομήρου 8, Αθήνα, στο τηλέφωνο 210 7282333 και στις ιστοσελίδες www.megaron.gr και http://www.nationalopera.gr/