Με μουσικές εκδηλώσεις εγκαινιάζει τη λειτουργία του το νέο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το νέο Κέντρο Επισκεπτών αποτελεί, ουσιαστικά, το πρώτο κομμάτι του έργου σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, το οποίο παραδίδεται στο ευρύ κοινό προς άμεση χρήση. Παραδίδεται στο κοινό την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και αρχίζει τις εκδηλώσεις του το σαββατοκύριακο 6 -7 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ για το σαββατοκύριακο 6 -7 Φεβρουαρίου:

Μουσικό Κλειδί – 6.2.2016,  Ώρα 12.00

Νέοι, διακεκριμένοι διεθνώς ερμηνευτές προσεγγίζουν με αυθορμητισμό και φρεσκάδα την ιστορία και τα βασικά δομικά στοιχεία της κλασικής μουσικής και μεταδίδουν τον έμφυτο ενθουσιασμό τους στους μικρούς ακροατές 9-12 ετών ερμηνεύοντας ζωντανά έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Το εργαστήρι έχει διαδραστικό χαρακτήρα και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.

Παιδιά που μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο, μπορούν να το φέρουν μαζί τους στο εργαστήρι.
Για παιδιά 9-12 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Ιγκόρ Στραβίνσκυ “Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης” – 6.2.2016,  Ώρα 18.00

Οι Ελληνογερμανίδες πιανίστες Δανάη & Κυβέλη Ντέρκεν, καλλιτεχνικές Διευθύντριες του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου και ανερχόμενα αστέρια της κλασικής μουσικής, θα ερμηνεύσουν την Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ για 4 χέρια.

Περισσότερα από εκατό χρόνια μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα της, η Ιεροτελεστία της Άνοιξης παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά έργα σε όλο τον κόσμο, αποπνέοντας μία διαχρονική νεότητα.

Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 7.2.2016,  Ώρα 12.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Με τους: Γεωργία Ηλιοπούλου, υψίφωνος, Σταμάτης Μπερής, τενόρος, Δόμνα Χάλαρη, πιάνο

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

Κέντρο Επισκεπτών Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα, τηλ. 210 8778396/8. Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.