Ο Μάνος Χατζιδάκις τους οδηγεί

Ο Μάνος Χατζιδάκις τους οδηγεί

Η Άρτεμις Μπόγρη, η Δάφνη Πανουργιά, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου  και άλλοι θα ερμηνεύσουν  έργα ελλήνων συνθετών επηρεασμένα από τον Μάνο στις 23 Φεβρουαρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ενενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν πέρυσι από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι και το έργο του συνεχίζει να εμπνέει νέους και λιγότερο νέους συνθέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με τίτλο «Ο Μάνος Χατζιδάκις εμπνέει» επικεντρώνει στους έλληνες δημιουργούς και στα έργα τους τα οποία είτε άρεσαν στον Μάνο, είτε είναι αφιερωμένα σε αυτόν, είτε αποτελούν παραλλαγές σε θέματα εκείνου.

Οι Άρτεμις Μπόγρη, Δάφνη Πανουργιά, Σοφία Παπαδημητροπούλου στο τραγούδι, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Τίτος Γουβέλης, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Πέτρος Μπούρας στο πιάνο, Γιώργος Μουλουδάκης, Μιχάλης Κονταξάκης στην κιθάρα, Γιώργος Αρνής στο κοντραμπάσο και το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima θα ερμηνεύσουν έργα των Θόδωρου Αντωνίου, Σπύρου Δεληγιαννόπουλου, Λεωνίδα Κανάρη, Ιάκωβου Κονιτόπουλου, Γιώργου Κουρουπού και Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη στους φίλους της καλής σύγχρονης μουσικής.

Τη συναυλία θα προλογίσουν ο Θόδωρος Αντωνίου και ο Γιώργος Κουρουπός, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι και συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι και θα μιλήσουν για τον συνθέτη και το έργο του.

«Ο Μάνος Χατζιδάκις εμπνέει», Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο