Το συγκρότημα από την Ικαρία προσγειώνεται στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου για να δώσει στην ημέρα αυθεντική πανηγυριώτικη διάσταση

Οι μη έχοντες πείρα των ικαριώτικων πανηγυριών, δεν ξέρουν τι εστί γλέντι. Γλέντι μέχρι πρωίας σε αυλές και πλατείες με τα όργανα και τους τραγουδιστές να «ζωγραφίζουν» στο αέρα και τους πανηγυριώτες να σέρνουν τον χορό.

Δεν γνωρίζουν άρα και τους Παπιστάνους, την ικαριώτικη μπάντα που συνδυάζει την τοπική μουσική παράδοση με το έντεχνο τραγούδι και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ένθερμους οπαδούς, ακόμα και έξω από το νησί.

Καιρός λοιπόν τα πράγματα να αλλάξουν.

Αρχής γενομένης από την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου. Με την ευκαιρία της ημέρας οι Παπιστάνοι και οι φίλοι τους θα καταλάβουν τη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για να παραδώσουν μαθήματα αυθεντικού ικαριώτικου γλεντιού και φέρουν  το καλοκαίρι καταμεσής του χειμώνα.

Και προσοχή! Όσοι θέλετε να εξασφαλίσετε μια θέση στη γιορτή, θα πρέπει να σπεύσετε να κάνετε την κράτησή σας. Οι εμφανίσεις των Παπιστανών τα τελευταία τρία χρόνια σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, αν και σποραδικές, τους χάρισαν πιστούς οπαδούς και εκτός της γενέθλιας γης, οι οποίοι θα σπεύσουν να τους απολαύσουν.

Οι Παπιστάνοι είναι οι:

Χάρης Τσώρης-Καραπέτης, ενορχήστρωση-τραγούδι-κιθάρα-μπουζούκι τρίχορδο
Κωνσταντίνος Καλογρίδης, λαούτο - μπουζούκι τετράχορδο
Ευθυμία Μαγγίρα, τραγούδι - φωνητικά
Νικός Κράτσας, βιολί

Mαζί τους οι:

Βιολέτα Ίκαρη, τραγούδι - φωνητικά
Θεολόγος Κάππος, τραγούδι – κιθάρα
Κώστας Παπαγιάννης, κιθάρες
Δρόσος Σκυλάς, κρουστά - τύμπανα

«Οι Παπιστάνοι εκ της Νικαρίας ορμώμενοι», Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9315600, www.gialino.gr, Πέμπτη 3 Μαρτίου, ώρα 22:30. Τιμές: Είσοδος 10 ευρώ με μπύρα/ κρασί, 12 ευρώ με ποτό, 40 ευρώ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα, 80 ευρώ φιάλη ποτό ανά 4 άτομα. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, τηλ. 11876, Seven Spots, Ianos, Reload, MediaMarkt.