Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας καλεί σε ένα αλλιώτικο αποκριάτικο πάρτι για μεταμφιεσμένους και μη, με μουσικές εμπνευσμένες από τις τσιγγάνικες ορχήστρες, την Παρασκευή 11 Μαρτίου

Για καρναβαλιστές με απαιτήσεις, η Καμεράτα ετοίμασε μια διαφορετική αποκριάτικη φιέστα που θα ξεδιπλωθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 9:00, στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου, η ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα Γιόχαν Στράους υιού, Μόντι, Μπιζέ, Μπραμς, Σακελλαρίδη και άλλων με τη συμμετοχή της σοπράνο Μίνας Πολυχρόνου, της μέτζο σοπράνο Μαρισίας Παπαλεξίου και του σολίστ του βιολιού Γιάννη Γεωργιάδη.

Οι μουσικοί της Καμεράτα, ντυμένοι με τις αποκριάτικες στολές τους, θα υποδεχτούν το κοινό με την… άκρως χορευτική εισαγωγή της οπερέτας Βαρόνος Τσιγγάνος (1885) του Γιόχαν Στράους υιού (1825-1899). Στη συνέχεια, στη σκηνή θα ανέβει η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου για να τραγουδήσει τη γεμάτη λάμψη άρια της Ροζαλίντας «Ήχοι της πατρίδας» [«Klänge der Heimat»], ένα εκρηκτικό τσάρντας από την οπερέτα Η νυχτερίδα.

Θα ακολουθήσουν κομμάτια εμπνευσμένα από τη λαϊκή μουσική παράδοση των Τσιγγάνων του ισπανού Πάμπλο δε Σαρασάτε (1844-1908) και του ιταλού Βιττόριο Μόντι (1868-1922) με τη συμμετοχή του βιρτουόζου βιολονίστα Γιάννη Γεωργιάδη.

Το πρώτο μέρος θα κλείσει με δύο κοσμαγάπητες άριες, τη ρυθμική «Seguidilla» και τη σαγηνευτική «Habanera», από την Κάρμεν του Μπιζέ, τις οποίες θα ερμηνεύσει η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου.

Στο δεύτερο μέρος οι φίλοι της Καμεράτας θα απολαύσουν Ουγγρικούς χορούς αρ. 1, 7 και 4 (τα σολιστικά μέρη θα αποδώσει ο βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης).

Επίσης, θα  απολαύσουν την υψίφωνο Μίνα Πολυχρόνου στη νοσταλγική άρια «Ακούω τσιγγάνικα βιολιά» [«Höre ich Zigeunergeigen»] από την οπερέτα Κοντέσα Μαρίτσα του Ούγγρου Έμμεριχ Κάλμαν (1882-1953) και τις Μίνα Πολυχρόνου και Μαρισία Παπαλεξίου στο «Τσιγγάνικο τανγκό» από τον Βαφτιστικό του Θεόφραστου Σακελλαρίδη (1883-1950).

Για το τέλος της βραδιάς, η Καμεράτα επέλεξε μια από τις πιο φημισμένες γρήγορες πόλκες του Γιόχαν Στράους υιού, το Ζήτω οι Μαγιάροι! [Eljén a Mayar], έργο 332, ένα από τα πιο λαμπερά highlights των πρωτοχρονιάτικων συναυλιών της Φιλαρμονικής της Βιέννης, ένα ζωηρό κομμάτι που πάντα γοητεύει το κοινό με τον ξέφρενο ρυθμό του.

Αλλά το πάρτι της Καμεράτα δεν τελειώνει εδώ! Συνεχίζεται με μουσική στα πλατό από dj και χορό για όλους τους προσκεκλημένους… με ή χωρίς αποκριάτικη στολή!

Αποκριάτικο πάρτι με την Καμεράτα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παρασκευή 11 Μαρτίου, 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 16 €, 25 € (γενική είσοδος), 6 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 10 € (65+, πολύτεκνοι). Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων:  τηλ. 210 728233 και www.megaron.gr .