Τα δύο γειτονικά ιδρύματα συνεργάζονται σε μια σειρά συναυλιών σύγχρονης μουσικής στην Αίθουσα Τελετών τους Παντείου. Είσοδος ελεύθερη

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπηρετήσουν έναν κοινό σκοπό: τον πολιτισμό. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, με την στήριξη της Στέγης οργανώνουν σειρά συναυλιών σύγχρονης μουσικής με νέους σολίστ στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η επιλογή των καλλιτεχνών, ανερχόμενων ως επί το πλείστον, έγινε από τη Στέγη. Θα παρουσιαστούν εμβληματικά έργα του 20ου και του 21ου αιώνα καθώς και έργα που γράφτηκαν ειδικά για την περίσταση των Michael Amann, George Crumb, Mario Davidovsky, Morton Feldman, Henrik Hellstenius, Rudolf Jungwirth, Karlheinz Stockhausen, Jacob ter Veldhuis, Claude Vivier, Γιώργου Απέργη, Νίκου Ιωακείμ, Γιάννη Ιωαννίδη, Ορέστη Καραμανλή, Ευαγγελίας Κίκου, Παναγιώτη Κόκορα, Δημήτρη Μαρωνίδη, Δημήτρη Οικονόμου, Μιχάλη Παρασκάκη και Χρήστου Σαμαρά.

Η δεύτερη συναυλία του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου ώρα 20:30.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα του πρωτοπόρου συνθέτη στην μίξη ηλεκτρονικού και ακουστικού ήχου Mario Davidovsky (γενν. 1934), αλλά και των πολύ νεώτερων Παναγιώτη Κόκορα και Δημήτρη Μαρωνίδη, που αφουγκράζονται με τον τρόπο τους το εσωτερικό της γης και τα ουράνια σώματα. Επίσης του Jacob Ter Veldhuis, ο οποίος αντλεί τη θεματολογία του από μια διαφήμιση οργάνου γυμναστικής στο πικρά χιουμοριστικό έργο του «The Body of Your Dreams», και του Henrik Hellstenius (« Søkk»)  που παίζει με τη φαντασία του ακροατή, δημιουργώντας κινηματογραφικές εικόνες. 

Στο τέλος της συναυλίας ο ακορντεονίστας Παναγιώτης Ανδρέογλου, η λετονή πιανίστα Gundega Šmite και ο Δημήτρης Μαρωνίδης στα ζωντανά ηλεκτρονικά, θα ενωθούν σε μια κοινή αυτοσχεδιαστική εξερεύνηση, εγκαταλείποντας την ασφάλεια που τους προσφέρουν οι παρτιτούρες και τα μελετημένα έργα του προγράμματος.

Ερμηνευτές: Παναγιώτης Ανδρέογλου (ακορντεόν), Gundega Šmite (πιάνο), Δημήτρης Μαρωνίδης (ηλεκτρονικά)
Συντονισμός/Επιμέλεια: Λορέντα Ράμου
Υπεύθυνοι καθηγητές: Ανδρομάχη Γκαζή, Σταύρος Καπερώνης

Η τρίτη και η τέταρτη συναυλία του κύκλου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Απριλίου και την Tρίτη 24 Μαΐου.

Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου, Λεωφ. Συγγρού 136 (κεντρική είσοδος από τη Συγγρού) στις 20:30. Πληροφορίες: 210 9005800, http://www.sgt.gr/gre/SPG1456/. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας μία ώρα πριν από κάθε συναυλία και παραλαβή των δελτίων από την είσοδο της αίθουσας τελετών του Πανεπιστημίου.