Το διασημότερο έργο του Άρνολντ Σένμπεργκ γίνεται παράσταση μουσικού θεάτρου με την ντίβα της αβανγκάρντ Frauke Aulbert στον ρόλο του Πιερότου

Ο «Φεγγαρίσιος Πιερότος» (Pierrot Lunaire) είναι ένα από τα κορυφαία έργα του μουσικού μοντερνισμού. Γραμμένο το 1912 από τον πατέρα του δωδεκαφθογγισμού Άρνολντ Σένμπεργκ αποτελεί την τελειότερη έκφραση της ατονικής μουσικής και μια πραγματική δοκιμασία για την εκάστοτε ερμηνεύτρια.

Η παράσταση του «Φεγγαρίσιου Πιερότου» που θα παρουσιαστεί στη Στέγη στις αρχές Απριλίου θα έχει θεατρική μορφή. Οι μουσικοί του συνόλου dissonArt θα εκτελούν μικρά τελετουργικά μέσα σε μια σκηνική εγκατάσταση την οποία επιμελήθηκε ο Γιάννης Κατρανίτσας ενώ η σοπράνο Frauke Aulbert, η μεγάλη ντίβα της αβανγκάρντ σκηνής, θα ερμηνεύει τα 21 μελοποιημένα ποιήματα του Albert Giraud που αποτελούν τον κορμό του έργου. Στα ηλεκτρονικά θα βρίσκεται ο νεαρός συνθέτης Δημήτρης Μαρωνίδης ενώ την σκηνοθεσία θα υπογράφει ο Αλέξανδρος Ευκλείδης.

«Οι αναστοχασμοί του φεγγαροχτυπημένου Πιερότου, στο πρωτότυπο, γίνονται η αφορμή για μια σκηνική παραβολή που περιστρέφεται γύρω από την έννοια της πρωτοπορίας και τη ρητορική του τέλους, με την οποία η πρωτοπορία είναι στενά συνδεδεμένη σε κάθε εποχή» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σοπράνο: Frauke Aulbert
Μουσικό σύνολο: dissonArt (Θοδωρής Πατσαλίδης, Γιάννης Ανισέγκος, Αλέξανδρος Σταυρίδης, Λενιώ Λιάτσου, Βασίλης Σαΐτης)
Ηλεκτρονικά: Δημήτρης Μαρωνίδης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Σκηνογραφία: Γιάννης Κατρανίτσας

«Φεγγαρίσιος Πιερότος», Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα, τηλ. 210 900 5 800. Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου 2016, ώρα 21:00.  Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 18 €, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα) 10 €,  Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα) 9 €, ΑΜΕΑ & Άνεργοι 5 €, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο της Στέγης και από την tickethour, τα καταστήματα Παπασωτηρίου, Ιανός, Γερμανός-Cosmote.

Παράλληλες δράσεις:

Σάββατο 2 Απριλίου

Μετά τη συναυλία, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
Συντονισμός: Χρήστος Καρράς, Γενικός Διευθυντής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μουσικής της Στέγης

Κυριακή 3 Απριλίου

- Workshop με το μουσικό σύνολο dissonArt
- Στις 18:30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Ερμηνεύοντας τον Pierrot Lunaire. Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου