Με Mozart και Pergolesi η Καμεράτα μας βάζει στο κλίμα του Πάσχα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες η Καμεράτα υποδέχεται τους φίλους της με έργα συμφωνικής μουσικής εμπνευσμένα από το θείο πάθος. Η παράδοση συνεχίζεται και φέτος με μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής την οποία θα διευθύνει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, τσεμπαλίστας και αρχιμουσικός με ιδιαίτερη γνώση και αφοσίωση στην μπαρόκ μουσική.

Τα έργα που επιλέχτηκαν είναι δύο από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα θρησκευτικής μουσικής του παγκόσμιου ρεπερτορίου: Το Requiem, το κύκνειο άσμα του Mozart, και το Stabat Mater του Pergolesi.

Το περίφημο Stabat Mater του Pergolesi, με το οποίο θα ξεκινήσει η συναυλία, είναι ένας συγκινητικός φόρος τιμής στο θείο πάθος και ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα έργα της μπαρόκ μουσικής. Το Requiem (Νεκρώσιμη ακολουθία) πάλι είναι το τελευταίο έργο του Mozart, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού τον πρόλαβε ο θάνατος.

Η Καμεράτα θα παρουσιάσει τα δύο έργα με όργανα εποχής, ζωντανεύοντας τους απόκοσμους ήχους του παρελθόντος. Οι ερμηνείες της Καμεράτα σε όργανα εποχής έχουν τραβήξει την προσοχή του διεθνούς κοινού αλλά και του Τύπου, κατατάσσοντας την ορχήστρα ως μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας διεθνώς.

Στο Requiem με την Καμεράτα συμπράττουν η διάσημη ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και η μοναδικά εκφραστική ιταλίδα μέτζο Romina Basso τις οποίες πλαισιώνουν ο τενόρος Γιάννης Φίλιας και ο μπάσος Πέτρος Μαγουλάς.


Μυρτώ Παπαθανασίου

Η ταυτότητα της συναυλίας:

Μυρτώ Παπαθανασίου, σοπράνο
Romina Basso, μέτσο σοπράνο
Γιάννης Φίλιας, τενόρος
Πέτρος Μαγουλάς, μπάσος
Συμμετέχει η χορωδία Armonia Atenea Διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας
Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής)
Μουσική Διεύθυνση, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

Stabat Mater και Requiem από την Καμεράτα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 30 Μαρτίου, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ € 7,5, Πολύτεκνοι, 65+ € 9,5, Ζώνη Γ € 14, Ζώνη Β € 25, Ζώνη Α € 35, Διακεκριμένη Ζώνη € 50. Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: 210 7282333, www.megaron.gr