Το μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη που οργάνωσε το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έγινε CD

Το 2015 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη.  Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αφιερώματα και εκδόσεις σηματοδότησαν την επέτειο.

Από την «γιορτή» δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάσει το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, ένας θεσμός που κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων για τον πολιτισμό τα καλοκαίρια, όταν οι μεγάλες σκηνές της πόλης κατεβάζουν ρολά. Η συναυλία με τίτλο «Τσιτσάνης ο μέγας!» που δόθηκε στις αρχές φθινοπώρου στο κλειστό θέατρο της Μονής ήταν μια διαφορετική προσπάθεια ανάγνωσης του έργου του συνθέτη, μακριά από εύκολες λύσεις, από το εκπληκτικό Σύνολο Ρεμπέτικης Μουσικής Κατεύθυνσης Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τώρα η ηχογράφηση που προέκυψε από εκείνη τη μαγική βραδιά είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει σε ένα CD αφιερωμένο στην μουσική παρακαταθήκη του Τσιτσάνη. Το CD θα  παρουσιαστεί σε στη Ζώγια (Αλ. Σβώλου 54), την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 21:30, με μια ζωντανή παρουσίαση – συναυλία.

Το Σύνολο Ρεμπέτικης Μουσικής Κατεύθυνσης Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 αποτελούν οι:

Εύα Μισοκέφαλου (τραγούδι)
Κωνσταντίνα Πετρινιώτη (τραγούδι)
Γιάννης Διονυσίου (τραγούδι)
Νίκος Σαριλάκης (τραγούδι)
Αποστόλης Αποστολίδης (κιθάρα)
Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (τρίχορδο μπουζούκι)
Αριστείδης Καλιακούδας (τρίχορδο μπουζούκι)

Οι ηχογραφήσεις και η επεξεργασία του ήχου έγιναν στο στούντιο ηχογραφήσεων του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης από τον Φώτη Σακαλή.

Τσιτσάνης ο μέγας! -Ζωντανή παρουσίαση στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, 21:30