Η τρίτη συναυλία της σειράς «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού»  θα δοθεί την Τρίτη 19 Απριλίου και θα είναι αφιερωμένη στο έργο «Go» του νέου συνθέτη Ορέστη Καραμανλή.

Η συνεργασία των δύο γειτονικών ιδρυμάτων της λεωφόρου Συγγρού, της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση αποδίδει μουσικούς καρπούς. Η τρίτη συναυλία της σειράς «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού» που διοργανώνουν από κοινού τα δύο ιδρύματα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Απριλίου στην Αίθουσα Τελετών Παντείου Πανεπιστημίου με την πρώτη εκτέλεση του έργου «Go» του Ορέστη Καραμανλή .

Το έργο θα ερμηνεύσουν  ο Ορέστης Καραμανλής, ο Χάρης Λαμπράκης και η Σοφία Λαμπροπούλου. Οι δύο δεξιοτέχνες ερμηνευτές, η Σοφία Λαμπροπούλου στο κανονάκι και ο Χάρης Λαμπράκης στο νέυ (είδος αυλού), θα κληθούν να ζωντανέψουν την αυτοσχεδιαστική μουσική παράδοση διαθλασμένη πολλαπλά στον ήχο του σήμερα. Το βίωμα της (τρόπον τινά) «επαυξημένης πραγματικότητας» των παραδοσιακών οργάνων γεννά απρόσμενες μουσικές συνηχήσεις, όταν τα παραπάνω συνδιαλέγονται με το laptop του συνθέτη, το οποίο ανακατασκευάζει τον ήχο σε πραγματικό χρόνο. «Δεν υπάρχει τίποτα προ-ηχογραφημένο, όλα γίνονται στο live. Όλοι οι ήχοι γεννιούνται και πεθαίνουν εκείνη τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνθέτης.

Η μουσική σύνθεση του Ορέστη Καραμανλή (διδακτορικό πάνω στην ηλεκτροακουστική σύνθεση στο Sonic Arts Research Centre του Μπέλφαστ) μεταχειρίζεται τον χώρο ως βασική δομική παράμετρο και δημιουργεί ένα μεταβλητό ηχητικό γλυπτό. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία γνωριμίας με τη σύγχρονη ελληνική σύνθεση, μέσα από το αρχέγονο ηχόχρωμα των παραδοσιακών οργάνων και τη συστοιχία ηλεκτρονικών ήχων που θα  περιβάλλουν το κοινό.

Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού -3η συναυλία, Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου, Συγγρού 136, Τρίτη 19 Απριλίου στις 20:30. Πληροφορίες: 210 900 5 800. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας.