Ο γάλλος πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής προσκάλεσε τον υπ’ αριθμό ένα καταζητούμενο στον πλανήτη να συμμετάσχει στο νέο άλμπουμ του «Electronica Volume II: The Heart Of Noise»

Είναι γεγονός. Ο συνθέτης που μας έδωσε το «Oxygène» (1976) έπεισε τον Σνόουντεν, τον καταζητούμενο τέως υπάλληλο των αμερικάνικων υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος τον Ιούνιο του 2013 έδωσε στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα που αποδείκνυαν το πρόγραμμα μαζικής ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αμερικάνων και βρετανών πολιτών, να συμμετάσχει στο επερχόμενο άλμπουμ του. Μεγάλος θαυμαστής του Σνόουντεν τον οποίο θεωρεί «ήρωα» της εποχής μας, ο Ζαν Μισέλ Ζαρ ζήτησε από τους δημοσιογράφους του Guardian να τον φέρουν σε επαφή με τον διάσημο φυγάδα.

Η συνέχεια έχει πολλαπλό ενδιαφέρον. Ο Σνόουντεν που δηλώνει fan της ηλεκτρονικής μουσικής έμεινε έκπληκτος από την «πρόσκληση» του Ζαν Μισέλ Ζαρ. «Δεν ήταν κάτι που το περίμενα. Είναι δώρο εξ’ ουρανού για έναν μηχανικό, επάγγελμα καθόλου cool, να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο πολιτιστικό project», είπε.

Το συμβόλαιο έφτασε στα χέρια του μέσω του δικηγόρου του. Στη συνέχεια οι δύο άντρες συνομίλησαν μέσω Skype και το ραντεβού κλείστηκε για τη Μόσχα. Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ ταξίδεψε στη ρωσική πρωτεύουσα όπου οι δύο άντρες ηχογράφησαν / βιντεοσκόπησαν το κομμάτι που θα κυκλοφορήσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι πυρετώδους τέκνο με τον Σνόουντεν να μιλάει πάνω από τη μουσική που θα κυκλοφορήσει το σαββατοκύριακο.

Στο ίδιο άλμπουμ, «Electronica Volume II: The Heart Of Noise», συμμετέχουν οι Pet Shop Boys, Gary Numan και Peaches.