Με εκπτώσεις 20% και προσφορές γιορτάζει ο Ιανός την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων το Σάββατο 16 Απριλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων (Record Store Day) ξεκίνησε το 2007 στη Βαλτιμόρη. Μετά από συστηματικό brainstorming, οι δισκοπώλες της πόλης αποφάσισαν να προτείνουν τη θεσμοθέτηση μιας παγκόσμιας ημέρας για τα δισκοπωλεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης λόγω του «αθέμιτου» ανταγωνισμού από τους ψηφιακούς γίγαντες και την δικτυακή «πειρατεία». Από τότε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Απριλίου.

Και μπορεί η γιορτή να καθιερώθηκε αρχικά ως ένα τελευταίο ανάχωμα πριν από το λουκέτο, όμως οι μουσικοί και το κοινό σε όλο τον κόσμο την αγκάλιασαν και την ανέδειξαν σαν ένα πανηγύρι για τον πλουραλισμό στη μουσική, για το βινύλιο και την τέχνη. Καλλιτέχνες κάνουν surprise εμφανίσεις, δισκογραφικές εταιρείες προμηθεύουν τα δισκοπωλεία με ειδικές εκδόσεις βινυλίων και CD, ειδικά για αυτή την ημέρα, τα δισκοπωλεία κάνουν εκπτώσεις και προσφορές.

Ο Μουσικός Ιανός, το μουσικό αδερφάκι του βιβλιοπωλείου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων το Σάββατο 16 Απριλίου από τις 9:00 έως τις 20:00 με εκπτώσεις έως και 20% και μια εξαιρετική προσφορά: Στα 5 βινύλια, το 1 δώρο! Συλλέκτες και λάτρεις του βινυλίου αλλά και απλοί φίλοι της μουσικής, σπεύσατε!

Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων στον Μουσικό Ιανό, Σταδίου 24, τηλ. 210 3217917, Σάββατο 16 Απριλίου, από τις 9:00 ως τις 20:00.