Οι τέσσερις ορχηστρικές σουίτες του μεγάλου γερμανού συνθέτη θα ζωντανέψουν από  την Καμεράτα σε όργανα εποχής

Όποιος έχει ακούσει τα βραδεμβουργιανά κονσέρτα του Μπαχ  σε εκτέλεση με όργανα εποχής από την Καμεράτα, δεν χρειάζεται δεύτερη κουβέντα. Η ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Γιώργος Πέτρου, έχουν ένα soft spot για το έργο του μάγου του μπαρόκ, το οποίο αποδίδουν με μοναδική πιστότητα και δεξιοτεχνία.

Οι τέσσερις ορχηστρικές σουίτες του Μπαχ (BWV 1066-1069) είναι ένα ακόμα από τα «σουξέ» της Καμεράτας. Εμπνευσμένες από τη λάμψη της γαλλικής χορευτικής μπαρόκ σουίτας, οι μεγαλειώδεις αυτές συνθέσεις αποτελούν σημεία αναφοράς για την ορχήστρα η οποία τις έχει περιλάβει στο ρεπερτόριό της εδώ και χρόνια.

 «Προσοχή! Ο Μπαχ... χορεύει!»:  Τι να περιμένουμε

Από τις δεξιοτεχνικές σολιστικές συνεισφορές του μπαρόκ όμποε και του μπαρόκ φαγκότου στη Σουίτα αρ. 1 στον τρυφερό διάλογο ανάμεσα στο φλάουτο τραβέρσο και τα έγχορδα της Σουίτας αρ. 2, με την περίφημη «Badinerie», ένα από τα διασημότερα… ring tones των κινητών τηλεφώνων!

Το μεγαλείο του ήχου της φυσικής μπαρόκ τρομπέτας και τα τύμπανα εποχής με φυσικό δέρμα πλαισιώνουν μια από τις πιο συγκινητικές μελωδίες που γράφτηκαν ποτέ: τον περίφημο «Air» για έγχορδα από τη Σουίτα αρ. 3.

Η Σουίτα αρ. 4 αντιπαραβάλλει σολιστικούς διαλόγους ανάμεσα σε ομάδες: τρεις τρομπέτες και τύμπανα συνομιλούν αριστοτεχνικά με τρία όμποε και φαγκότο πλαισιωμένα από τον αιθέριο ήχο των εγχόρδων.

«Προσοχή! Ο Μπαχ... χορεύει!», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, 8:30 μ.μ.  Τιμές εισιτηρίων: 12 € (Ζώνη Γ), 22 € (Ζώνη Β), 32 € (Ζώνη Α) και 45 € (Διακεκριμένη Ζώνη) Ειδικές τιμές: 7 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9 € (65+, πολύτεκνοι) . Πληροφορίες –προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 72.82.333 και www.megaron.gr