Η ερμηνεύτρια σε ένα πρόγραμμα που παντρεύει τον Μπαχ με τον Τσιτσάνη με τη συνοδεία τσέλου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Την ακούσαμε τον χειμώνα «Με δανεικά παπούτσια» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Οι a cappella ερμηνείες της σε τραγούδια από Χατζιδάκι και Θεοδωράκη έως Μπιζέ και Μπρέγκοβιτς σε συνδυασμό με την ανάγνωση κειμένων ήταν από τα highlights της σεζόν, μια ανάσα ατόφιου συναισθήματος μέσα σε μια θάλασσα κακοφωνίας.

Η Χριστίνα Μαξούρη επιστρέφει πασχαλιάτικα με μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο υπέροχο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.  Α cappella στην αρχή, κι έπειτα με τη συνοδεία ενός τσέλου, θα ερμηνεύσει τραγούδια παλιών και νέων δημιουργών, δίπλα σε κείμενα της ευρύτερης ελληνικής λογοτεχνίας και κλασικές οργανικές συνθέσεις προλογίζοντας έτσι μουσικά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μαζί της θα βρίσκεται και η εξαιρετική τσελίστρια Σοφία Ευκλείδου. Οι δυο τους θα βαδίσουν σε παραδοσιακούς δρόμους και μελωδίες των  Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Ελένης Καραϊνδρου, Μάνου Λοϊζου, Μιχάλη Σιγανίδη, Νίκου Κυπουργού , συνθέσεις των Johann Sebastian Bach, George Bizet, Henry Mancini, Tomas Mendez, Goran Bregovic στις οποίες θα παραμβάλονται  αποσπάσματα κειμένων των Ευριπίδη, Διονύσιου Σολωμού, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσου Λειβαδίτη, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Λίνας Νικολακοπούλου κ.ά.

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα, Σάββατο 23 Απριλίου στις 19:00. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.